bannerPos

Studietur til Sydamerika

Studieturen omfatter på besøg på helt anderledes landbrug.

Redaktionen

23-08-2019 14:16
Spændende studietur til Brasilien og Argentina fra den 20. november til 2. december.

Det er ved at være sidste udkald, hvis man vil på en spændende studietur fra den 20. november til 2. december 2019. Her går turen til Brasilien og Argentina, som byder på anderledes landbrug, natur og kultur på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser.

Turen begynder i den brasilianske millionby Rio de Janeiro, hvor rejsedeltagerne skal opleve seværdigheder som for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur.

Næste stop er de storslåede Iguazu-vandfald med en sejltur i store gummibåde. Derfra går det videre sydpå mod Argentinas hovedstad, Buenos Aires, hvor der undervejs bliver besøg på en te-plantage og en risfarm.

Inden der køres ud på pampassen for at besøge spændende landbrug med forskellige, typiske produktioner, bliver der selvfølgelig også lejlighed til at opleve et tangoshow.

 

Få pladser tilbage

Rejseleder på hele turen er tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen, der sørger for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Der er kun få pladser tilbage på denne studietur, der inklusiv helpension koster 29.200 kroner i delt dobbeltværelse.

På www.rejsogoplev.dk er der et detaljeret program med tilmeldingsblanket, og for yderligere oplysninger kan man også kontakte Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller via mail på niels@rejsogoplev.dk

Det skal bemærkes, at absolut sidste frist for tilmelding er forlænget til fredag den 13. september.

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next