bannerPos

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

Den nye bestyrelse i Sydøstdjurs LandboUngdom fra venstre: Næstformand Nicklas Ole Hansen, Grenå, formand Jesper Bilde Laursen, Grenå, kasserer Helle Hansen, Ørum Djurs, Anders Vinter, Trustrup, Peter Krogh, Trustrup og suppleanterne Daniel Rønde Hansen, Kolind og Rasmus Bugge Johnsen, Grenå.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
26-02-2020 07:01
På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Sydøstdjurs LandboUngdom kunne forleden byde velkommen til 40 medlemmer, som var mødt op til den årlige generalforsamling i foreningen.

- Det er jo mange flere, end vi plejer at være, og det er dejligt med den flotte opbakning. Måske lokker det, at vi skal ud og bowle efter generalforsamlingen, sagde formand Jesper Bilde Laursen.

Formanden kunne i sin beretning også fortælle, at Sydøstdjurs LandboUngdom gik ud af 2019 med 19 procent flere medlemmer end året før, så der nu er 101 medlemmer i foreningen.

 

Flere medlemmer i begge foreninger

Det kunne Martin Andersen berette om som formand for Randersegnens LandboUngdom efter et år med fuld fokus på at rekruttere nye medlemmer og fastholde de gamle.

- Vi er gået fra 96 til 115 medlemmer i 2019, lød det.

Ifølge Randers-formanden skyldes deres medlemsfremgang blandt andet de mange spændende aktiviteter, de har afholdt i årets løb.

- Vi har haft mange spændende aktiviteter at tilbyde vores medlemmer, alt lige fra tøjaften for piger, traktortræk, bedrifts- og virksomhedsbesøg til madlavning og julefrokost, så der er noget for alle medlemmer, lød det.

 

Noget for alle

I Sydøstdjurs LandboUngdom kom ud med et mindre underskud, som primært skyldtes en investering i en komiker til årets sommer- og hjælperfest.

- Vi besluttede sidste år at bruge noget af vores egenkapital på vores medlemmer, så de får noget for deres kontingent, sagde Jesper Bilde Laursen, som i løbet af 2019 også havde lagt sig i selen, for at holde en række arrangementer til glæde for medlemmerne.

Der var for eksempel en bustur til Gøma og Horsch, hvor der var fokus på landbrugsmaskiner. I et skolekøkken har medlemmerne testet deres kokkekunst og hygget sig med at lave mad og spise sammen. Ved et bedriftsbesøg sammen med Viking Danmark satte de fokus på reproduktion hos kvæg og traditionen tro var der også traktortræk, julefrokost og gokart arrangement.

- Så der er noget for alle unge, der har lyst til samvær, hygge samt faglig og personlig udvikling. Vi har alle det til fælles, at vi bor på landet, sagde formanden.

Forårsarrangementer

Både i Sydøstdjurs og i Randers er man enige om, at 2020 skal byde på lige så mange aktiviteter og i Randers vil fokus i lige så høj grad ligge på, at få endnu flere til også at deltage i arrangementerne.

I begge foreninger er man allerede klar med forårets første arrangementer. Randersegnens LandboUngdom har blandt andet en tur til Vestjylland først i marts, mens sommeren byder på traktortræk for begge foreninger.

 

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next