bannerPos

Brugte konfi-penge på fire geder og en traktor

Jonathan Nielsen, Fjerritslev, brugte en del af sine konfirmationspenge på geder. Nu viser han dem for første gang frem på Kimbrerskuet.

Tenna Bang

Journalist
24-09-2018 07:25
Jonathan Nielsen vil gerne udbrede kendskabet til geder, og drømmer om at endnu flere avlere deltager på dyrskuer. Nu er han selv med på Kimbrerskuet for første gang som gedeavler.

Da konfirmationspengene skulle tælles op, blev de ikke brugt på en knallert og computerudstyr, som gutterne fra folkeskoleklassen i Fjerritslev. Jonathan Nielsen brugte dem i stedet på tre geder og en Volvo 2250.
De tre Landrace-geder og et kid fra februar tager han med på Kimbrerskuet i Aars. 
Ian, en stor, ung buk på halvandet år og de to damer Tine og Agnes fra henholdsvis december 2016 og januar 2017. Og så er der Antonius, et halvstort kid fra februar med krudt i bagdelen.

Et let dyr

Jonathan havde egentlig luftet tanken for sin far om at få lidt kødkvæg, men de blev enige om, at det ville blive for omstændigt og kræve for meget plads på det lille landsted lidt uden for Fjerritslev.
Og så faldt valget på geder.
- Der er ikke ret mange, der har geder. Det er et let dyr. De æder alt og skal egentlig bare have lidt hø og så klarer de ellers sig selv, forklarer Jonathan Nielsen, som købte de to første gimmere i maj sidste år og en avlsbuk få måneder senere.
De tre dyr udgør Jonathans avlsbesætningen.

Vil udbrede gederne

Jonathan håber på at kunne gøre en forskel både i forhold til racen, Dansk Landrace, som er bevaringsværdig, men også i forhold til interessen for at holde gener.
- Jeg drømmer om at kunne udbrede gederne mere. Jeg har næsten aldrig set geder på dyrskuer og det synes jeg, er en skam, fortæller Jonathan Nielsen, som da også måtte på langfart for at finde sine tre avlsgeder.

Dyreelsker

Jonathan er en dyreelsker og har foruden sine geder også 100 høns. Der er Røde Amerikanere, Silkehøns og Sort Australorps. Han tager to haner og fire høner med på Kimbrerskuet.
Når Jonathan ikke passer alle sine dyr og selvfølgelig sin skolegang i 9. klasse, arbejder han ved to forskellige mælkeproducenter. Han arbejder tre hverdage om ugen og hver eneste weekend.
- Så har jeg fri midt på dagen. Det passer fint, så kan jeg nå hjem og fodre dyrene herhjemme, siger Jonathan, som efter folkeskolen gerne vil læse til EUX Landmand, hvor man kombinere landmandsuddannelsen med en gymnasial studentereksamen.
 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next