bannerPos

Samson præsenterer stærkt regnskab

De er stolte over det seneste regnskab hos Samson Agro, fortæller administrerende direktør Lars Henriksen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
10-12-2019 12:19
2018-2019 har været et godt regnskabsår for Samson Group, der kommer ud med et overskud på 23,6 millioner kroner og en omsætning på over en halv milliard.

Samson Group A/S med varemærkerne Samson og Pichon har i det seneste regnskabsår realiseret et af sine stærkeste årsregnskaber nogensinde. Dette er sket samtidig med, at en række nye tiltag er iværksat, hvoraf det største ubetinget er overtagelsen af franske Pichon i begyndelsen af januar 2019. Samson Group A/S har formået at vende udviklingen i Pichon i både Frankrig og Polen. Alle virksomheder i gruppen kommer ud med positive tal. 

Selskabets omsætning udgør for regnskabsåret 2018-19 501,5 millioner kr. mod 332,9 millioner kr. sidste år, svarende til en vækst på 51%. Væksten skyldes Samsons gunstige markedsposition i Tyskland og Frankrig, samt at overtagelsen af Pichon er konsolideret ind i regnskabsårets sidste 6 måneder. 

Resultatet før skat lander på 23,6 millioner kroner, en stigning på 12 millioner kroner sammenlignet med sidste år. Resultatet forrenter egenkapitalen med 14,8 %. Koncernens egenkapital er øget fra 81,6 millioner kroner til 151,0 millioner kroner og er et resultat af kapitalforhøjelsen på 51,2 millioner kroner i forbindelse med opkøbet af Pichon samt årets resultat, som er overført til egenkapitalen. 

Administrerende direktør for Samson Group A/S, Lars Henriksen, er godt tilfreds med det forløbne år.

- Vi er stolte over igen i år at kunne præstere et så flot resultat. Det har været et travlt år, hvor vi for Samson Agros vedkommende både i Danmark og på de internationale markeder har oplevet en stærkt stigende interesse for vores produkter. Vores langsigtede investeringer i produktudvikling har medført, at vi har tekniske løsninger, der appellerer til større animalske bedrifter og maskinstationer, der efterspørger produkter med høj effektivitet i udbringningsopgaven samt optimal udnyttelse af næringsstofferne i naturgødningen” siger Lars Henriksen om resultatet og fortsætter: 

- Med tilkøbet af Pichon har vi desuden fået et stærkt produktprogram, der komplementerer Samson effektivt. Det betyder, at vi nu som koncern har et produktprogram, der gør Samson Group A/S til full-line producent, der dækker markedsefterspørgslen i segmenterne for både mindre, mellemstore og store bedrifter samt maskinstationer i alle kategorier. 

Det har på mange måder været et begivenhedsrigt år for Samson. Maskinproducenten kunne blandt andet fejre sit 75 års virksomhedsjubilæum og se tilbage på en virksomhed, der har flyttet sig fra at være en énmandsvirksomhed i 1943 til i dag at beskæftige godt 250 medarbejdere på fabrikken i Viborg samt ca. 200 medarbejdere på Pichon-fabrikkerne i Polen og Frankrig. 

Stærk udvikling fortsætter ind i 2020 

De nye tiltag i Samson Group A/S skaber et godt fundament for en fortsat stærk udvikling. Ordreindgangen i det nye år 2019-20 ligger allerede nu på et højt niveau og på fabrikken i Viborg arbejdes for øjeblikket i treholdsskift for at gøre Samson vogne og redskaber klar til sæson 2020 Bestyrelsesformand for Samson Group A/S, Christian Junker, ser gode perspektiver fremadrettet.

- Samson Group A/S har i 2018-19 bevist, at de formår at tjene penge trods forandringer. Nye nationale gødningslove i Europas store landbrugslande kalder på fortsat betydelige investeringer for at imødekomme de meget forskellige opbevarings- og udbringningsmetoder samt dyrkningstraditioner på tværs af Europas landbrugslande. 

Samson Group A/S’ produkter er vigtige værktøjer i den praktiske implementering af EU's vandmiljørammedirektiv samt FN’s Verdensmål på klimaindsatsen, for så vidt det angår naturgødningen fra landbrugets animalske produktion. 

- Med opkøbet af Pichon har vi cementeret den rolle Samson Group A/S skal spille inden for netop dette område i Danmark og internationalt – nemlig rollen som Europas førende producent af maskiner til effektiv og bæredygtig udbringning af naturgødning. Vi har i år brugt meget ledelsesmæssig kraft på strukturering og integration af de nye selskaber i Samson Group A/S. Herunder at øge volumen og omsætningen i koncernen til et nyt og højere niveau ved blandt andet fokus på opbygning af en toprationel og effektiv produktion af høj kvalitet. Dette arbejde vil vi fortsætte med ind i 2020, udtaler Christian Junker. 

På Agritechnica, der er Europas største landbrugsmesse, blev Samson Agro A/S for kort tid siden hædret for indsatsen med udvikling af teknologier til bæredygtig udbringning af naturgødning. Virksomheden fik tildelt en sølvmedalje for nyheden NPK sensor / Samson SlurryLab til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning. Det var første gang i 12 år, at en dansk virksomhed fik tildelt en medalje på udstillingen, der i år havde 3000 udstillere. 

Samson Agrolize også i fortsat positiv udvikling 

Handelsselskabet i Samson Group A/S, Samson Agrolize A/S, som varetager salg og service af Samsons produktprogram i Danmark, udvikler sig også efter planen. Virksomheden har etableret sig godt som en stærk maskinhandler tæt på kunderne samt skabt et solidt eftermarked. 

- Ambitionerne for Samson Agrolize er fortsat investering i en topprofessionel salgs- og serviceorganisation med stærke relationer til de danske landmænd og maskinstationer, afslutter Lars Henriksen. 

De økonomiske forventninger i Samson Group A/S for 2019-20 ligger omsætningsmæssigt i niveauet 650-700 millioner kroner med en indtjening før skat på 28-30 millioner kroner.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next