bannerPos

BREAKING: Rådgivningsvirksomheder i kæmpe fusion

Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO, LMO's adm. direktør Jan Winther og Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand for Centrovice har slået pjalterne sammen.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
24-10-2019 09:30
To store rådgivningsvirksomheder inden for landbrugssektoren, LMO og Centrovice, fusionerer og skaber virksomhed med knap 600 medarbejdere og omsætning på 400 millioner kroner

To af Danmarks store rådgivningsvirksomheder i landbrugssektoren, LMO fra Jylland og Centrovice fra Fyn vil fusionere. Fusionen blev godkendt af foreningerne bag LMO onsdag aften. Fusionen er dog betinget af, at den vedtages på en ekstraordinær generalforsamling i Centrovice den 4. november.

Her til formiddag blev medarbejderne i de to virksomheder orienteret om fusionsplanerne.

Sammen kan de to parter mønstre omkring 600 medarbejdere fordelt på LMO og Centrovices eksisterende kontorer og en årlig omsætning på knap 400 mio. kr.

Dermed vil den nye jysk-fynske rådgivningsvirksomhed rykke op som den største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget.  

Og positionen som markedets største aktør vil komme kunderne til gode i øget specialisering og styrkede kompetencer, bliver det lovet i en pressemeddelelse:

- Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivnings- og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister. Der er ingen tvivl om, at det vil give vores kunder adgang til endnu bedre og bredere rådgivning og kompetencer, siger Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand for Centrovice.

Et lukrativt marked

Samtidig giver fusionen forretningsmæssigt rigtig god mening for begge parter, lyder det i pressemeddelelsen. Alene i Danmark omsættes der for mere end en mia. kroner årligt inden for landbrugsrådgivning. Kundesegmentet består blandt andet af de godt 10.000 aktive produktionslandbrug i landet, men antallet af landbrug er skrumpet år for år. 

- Fusionen er rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder. Nu bliver vi den største og stærkeste i branchen, og det giver nogle rigtig spændende forretningsmæssige perspektiver og synergier for os - både på kundesiden og på vores muligheder for at investere i digitale løsninger, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO.

Full-line rådgivning

Den nye virksomhed får LMO’s nuværende adm. direktør, Jan Winther, som direktør. Han ser frem til tage fat på arbejdet i det nye og stærkere setup.

- Det er en enormt spændende aktør, vi sammen skaber, og der er ingen tvivl om, at vi kan gå endnu skarpere ind i vores kerneområde, som er landbrugsfaglig rådgivning. Tidligere havde vi hver vores styrker, og nu kan vi i endnu højere grad tilbyde full-service-rådgivning til vores mange tusinde kunder, uanset om det handler om økonomi, skat, strategi eller generationsskifter i store og små virksomheder. Det er vi overbeviste om, at vores kunder på Fyn og i Jylland kan se værdien af, siger Jan Winther.

I Søften bliver der klokken 11.30 holdt pressemøde om den nye fusion. Effektivt Landbrug forfølger naturligvis sagen.

Fakta om LMO

LMO blev skabt i 2008 som et fælles rådgivningsselskab for seks midt- og østjyske landboforeninger. Siden er yderligere to foreninger nu kommet til.

Virksomheden omsætter for godt 285 mio. kr. og tæller omkring 430 medarbejdere fordelt på seks kontorer.

LMO har hovedsageligt rådgivning i Jylland fra Vejle i syd til Østervrå i nord samt på Fyn.

Fakta om Centrovice

Centrovice blev stiftet i 2008 efter en fusion mellem Agrogården og Landbofyn.

Virksomheden omsætter for godt 100 mio. kr. og tæller omkring 150 medarbejdere fordelt på to kontorer.

Centrovice har hovedsageligt rådgivning på Fyn samt i Jylland, Sjælland og Lolland-Falster.  

 

 

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next