bannerPos

Overraskende godt julemarked

Overraskende mange lagde vejen forbi Farmas julemarked i Farsø for nylig.

Tenna Bang

Journalist
29-11-2018 08:07

Farmas måtte knibe sig selv i armen for at forstå, at så mange mennesker for nylig lagde vejen forbi deres julemarked i Farsø. 

Det var med en vis spænding dørene blev åbnet af salgsdirektør Thomas Mikkelsen, for ville den kommende uges Agromek få indvirkning på besøgstallet?

- Det gik faktisk overraskende godt. At der var Agromek få dage efter fik ingenting med besøgstallet at gøre, fortæller han.

Hvor mange der kom, er svært at tælle. Men der var indkøbt det samme antal portioner mad.

- Sidste år havde vi mad nok, men i år løb vi tør ved 19-tiden. Det tyder på, at der var flere munde at mætte, siger Thomas Mikkelsen, som er overrasket og taknemlig over de mange som lagde vejen forbi.

Også i butikken kunne de mange mennesker mærkes.

- Vi havde 20 procent flere kontantsalgs ekspeditioner, fortæller Thomas Mikkelsen, som også kunne glæde sig over flere traktor-handler, som blev afsluttet. Heriblandt fire splinter nye traktorer.

- Så fik vi afsluttet en mejetærsker-handel og solgt flere redskaber, både nye og brugte, forklarer Thomas Mikkelsen.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next