bannerPos

Lille virksomhed med store fordele

Hanne Johnsen Toft er sammen med sin bror medejere af Nordvest Foder, som blev grundlagt i 1981 af deres far.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
28-05-2019 07:23
Nordvest Foder oplever flere fordele ved at være en lille virksomhed. Blandt andet kan ting ændres fra minut til minut, for som en af ejerne, Hanne Johnsen Toft, siger, er det lettere at vende et lille skib end en stor coaster.

Søskendeparret Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen står i spidsen for grovvarevirksomheden Nordvest Foder i Vestjylland.

En virksomhed, der blev grundlagt i 1981 af Hanne og Jens’ far, Frede Johnsen, på en landbrugsejendom lidt udenfor Vestervig og fik navnet Vestervig Grovvareforretning. I 1998 startede sønnen Jens også en grovvarevirksomhed, Nordvest Foder, på Thyholm, og i 2004 blev de to virksomheder lagt sammen, stadig med to adresser.

I dag ejer Mollerup Mølle halvdelen af virksomheden, mens søskendeparret Hanne og Jens ejer hver 25 procent. Der er yderligere en søster og hendes søn ansat i virksomheden, mens grundlæggeren Frede Johnsen også stadig har sin daglige gang på stedet.

 

En virksomhed – to adresser

Nordvest Foder er stadig placeret på to adresser – en i Vestervig i Thy og en i Hvidbjerg på Thyholm med i alt 12 ansatte.

I Vestervig er grovvaredelen omdrejningspunktet, men der er også mulighed for at købe butiksvarer. I Hvidbjerg er butikken omdrejningspunktet, og her har man blandt andet netop udvidet butikken. Samtidig er der stadigvæk mulighed for at aflevere korn i høst.

- Vi får en rigtig god opbakning fra lokalområdet og det er vigtigt for os, at landmanden ikke skal køre langt for at komme til os, forklarer Hanne. Og det gælder både, når virksomheden tænker på service, men i høj grad også, når de ser på sig selv udefra og tænker på miljø og klima.

 

Miljø og bæredygtighed

For bæredygtighed står højt på dagsordenen ved Nordvest Foder.

- Vi har fokus på bæredygtighed og at lave det mindst mulige klimaaftryk. Og samtidig giver det rigtig god mening ikke at transportere ting så langt, forklarer Hanne.

Det gælder også, når man snakker om import af protein fra Sydamerika.

- Vi skal producere så meget som vi kan i lokalområdet, og derfor valgte vi sidste år at investere i en toaster, siger Hanne.

Toasteren blev testet hele sidste sæson og er fra denne høst klar til at toaste hestebønner i fuld skala.

  

Udnytter styrkerne

At være en mindre foderstofvirksomhed er en stor fordel, mener Hanne Johnsen Toft.

- Det er langt nemmere at vende et lille skib end en stor coaster.

Formiddagskaffen i virksomheden indtages også sammen, uanset om der står ejer eller lagermand på ens visitkort.

- Vi kan omstille os nu og her. Sidde ved kaffen og bestemme at nu kører vi i den retning, forklarer hun.

- Og samtidig er vi med i DLA-Group og kan købe ind på lige fod med de store, hvilket sikrer det rette pris-setup.

0

Alsidig tømrerforretning midt i Himmerland

Den familieejede tømrervirksomhed Aarestrup Tømrerforretning har 75 års erfaring i byggeri. De laver alt fra tegning til færdigt projekt og har lige nu tømrerentreprisen på et større staldbyggeri i Himmerland.

Så få berøringer som muligt

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Lille traktor med topudstyr

Agrotek og Valtra viste forleden den nye Valtra G-serie frem.

Sæt fokus på goldkøerne

DLG Nordjylland er positivt overrasket over, at flere og flere mælkeproducenter vælger at sætte fokus på deres goldkøer, blandt andet med Easy X-Plus.

Når uddannelse betyder noget

En uddannelse som agrarøkonom har gjort mange ting lettere for Steffen Nykær Olesen, både før under og efter etableringen som selvstændig.

Pumper til ethvert formål og behov

Virksomheden Wintec i Brande har specialiseret sig inden for pumper og pumpeløsninger i både bynære områder og det åbne land.

Bestil din nye vandingsmaskine nu

Grotrian A/S oplever et stort pres på producenterne af vandingsmaskiner og opfordrer dem, der skal bruge en ny, til ikke at vente for længe.

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.
Side 1 af 95 (1885 artikler)Prev1234567939495Next