bannerPos

DLG kommer ind på det spanske marked

Koncerndirektør i DLG, Kristian Hundebøll, ser store perospektiver i opkøbet af det spanske selskab CPC. Foto: Lasse Ege Pedersen

Henning K. Andersen

27-05-2019 10:37
Grovvarekoncernen DLG har opkøbt den spanske virksomhed CPC, der laver vitamier og mineraler til spanske svineproducenter, og som eksporterer til Sydamerika.

Grovvaregiganten DLG kan nu også føje Spanien til sine forretningsområder. Det sker med overtagelsen af den spanske familievirksomhed CPC. Det er første gang, at DLG er at finde i Spanien, skriver finans.dk. Hos DLG ser man spændende perspektiver i købet.

- Det er en stærk, veldrevet og velindtjenende familievirksomhed med gode produkter og en fin fabrik, der producerer 15.000 tons og har kapacitet til at vokse 10.000 tons. CPC er ikke i sig selv en kæmpe virksomhed, men det er den platform, vi skal bruge for at etablere os og vokse i Spanien, siger koncernchef Kristian Hundebøll til finans.dk.

Handlen betyder, at det spanske selskab, der har en årlig omsætning på 120 millioner kroner, bliver en del af Vilofoss. Koncernchefen ser dog videre perspektiver i opkøbet. det gælder ikke mindst indenfor svineproduktion.

- Spanien producerer nu 20 procent af alle grise i Europa. Landet er det marked i Europa, der har den højeste vækst. Det skal vi være en del af. Det giver os også en viden, som vi trækker hjem og bruger til gavn for vores danske andelshavere, siger han.

DLG har overtaget 75 procent af aktierne i CPC.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next