bannerPos

DLG kommer ind på det spanske marked

Koncerndirektør i DLG, Kristian Hundebøll, ser store perospektiver i opkøbet af det spanske selskab CPC. Foto: Lasse Ege Pedersen

Henning K. Andersen

27-05-2019 10:37
Grovvarekoncernen DLG har opkøbt den spanske virksomhed CPC, der laver vitamier og mineraler til spanske svineproducenter, og som eksporterer til Sydamerika.

Grovvaregiganten DLG kan nu også føje Spanien til sine forretningsområder. Det sker med overtagelsen af den spanske familievirksomhed CPC. Det er første gang, at DLG er at finde i Spanien, skriver finans.dk. Hos DLG ser man spændende perspektiver i købet.

- Det er en stærk, veldrevet og velindtjenende familievirksomhed med gode produkter og en fin fabrik, der producerer 15.000 tons og har kapacitet til at vokse 10.000 tons. CPC er ikke i sig selv en kæmpe virksomhed, men det er den platform, vi skal bruge for at etablere os og vokse i Spanien, siger koncernchef Kristian Hundebøll til finans.dk.

Handlen betyder, at det spanske selskab, der har en årlig omsætning på 120 millioner kroner, bliver en del af Vilofoss. Koncernchefen ser dog videre perspektiver i opkøbet. det gælder ikke mindst indenfor svineproduktion.

- Spanien producerer nu 20 procent af alle grise i Europa. Landet er det marked i Europa, der har den højeste vækst. Det skal vi være en del af. Det giver os også en viden, som vi trækker hjem og bruger til gavn for vores danske andelshavere, siger han.

DLG har overtaget 75 procent af aktierne i CPC.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next