bannerPos

Borgmester besøgte gødningsfirma

Produktchef Allan Holm Nielsen fortalte engageret om Flex Fertilizers bladgødninger til Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (A), da de fredag i forrige uge indviede Flex Fertilizers nyeste blandeanlæg.

Tekst og foto: Henriette Lemvig

Fagjournalist
04-12-2019 15:03
Med en forventning om at kunne udnytte gødningen bedre ved brug af bladgødninger, indviede Odenses borgmester Flex Fertilizers nyeste generation blandeanlæg, der er blevet mere brugervenligt og lettere at håndtere.

Fredag i forrige uge lancerede Flex Fertilizer i Odense den nyeste generation af deres blandeanlæg til fremstilling af flydende gødninger til bladgødskning.

Samtidig benyttede firmaet lejligheden til at fortælle - blandt andet til byens borgmester Peter Rahbæk Juel (A) - om de muligheder, teknologien giver for at optimere inden for miljø og klima og spare store mængder næringsstoffer og klimagasser.

- Det er nøglen til fremtidens plantegødskning, lød det fra produktchef Allan Holm Nielsen, der fremhævede kvælstoftab, lattergasdannelse og fosforminimering som de tre problemstillinger, Flex Fertilizer har brugt de sidste fem år på at finde løsninger til at minimere.

- Alle tre problemstillinger løses lettest og mest elegant ved at bruge bladgødninger, sagde han og fremhævede, at gødningen på den måde undgår at komme i jorden, hvor netop omdannelse til ammoniak, frit kvælstof eller lattergas gør, at der er risiko for, at kvælstoffet ikke udnyttes.

Gave til miljøet

- Gødningssystemet er testet i diverse afprøvninger hos landmænd, konsulenter og rådgivere i Danmark, Tyskland, England, og Norge i de seneste fire år. Her har forsøg med »fuld bladgødskning«, så snart der er et blad at arbejde med, vist store besparelser på kvælstof og fosfor, lød det fra landbrugskonsulent hos Flex Fertilizer Jan Fischer Jensen.

- Op til 50 procent mindre kvælstof har forsøg i Norge og Tyskland peget på – i Danmark er vi dog mere forsigtig. På grund af vores kvælstofkvoter er danske landmænd allerede mere kvælstofeffektive, så der forventes besparelsen snarere at lande omkring 30 procent, sagde han, dog uden at fremlægge dokumentation i form af forsøgsresultater.

- Det er jo en helt ny måde at tænke gødskning på, sagde produktchefen. I stedet for at tildele al gødningen i en til to omgange tidligt i foråret, bruger man mindre mængder løbende. Det har ydermere den store fordel, at risikoen for udvaskning, selv hvis man skulle ramme jorden en smule, er meget mindre. Og man stresser planterne mindre. Det betyder for eksempel, at risikoen for svampeangreb ser ud til at blive mindre – det peger forsøgene i Tyskland i hvert fald på. Så måske er der tilmed en gevinst på den konto også, fremhævede Allan Holm Nielsen.

 

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next