bannerPos

Arla rykker produktion fra Danmark til Mellemøsten

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
04-06-2019 12:14
Dele af produktionen på Arlas produktionsanlæg i Bislev og AKAFA i Himmerland vil blive flyttet til et nyt produktionsanlæg i Bahrain i Mellemøsten, som det landmandsejede selskab for nyligt har købt.

Arla offentliggør nu planer om at flytte dele af sin produktion fra fabrikker i Danmark til et produktionsanlæg i Bahrain i Mellemøsten. Planer der ifølge selskabet potentielt får betydning for 75 danske arbejdspladser i Himmerland.

Flytningen af produktionen ventes først at finde sted i slutningen af 2020 og midten af 2021, men Arla Foods annoncerer ændringen allerede nu, lyder det i en pressemeddelelse, for at sikre en nem og gennemsigtig overgang samt rettidige løsninger for de berørte medarbejdere.

I alt er det en årlig produktion af cirka 26.000 tons smelteost fra Arlas anlæg Bislev, som potentielt vil påvirke ca. 40 medarbejdere, og produktionen af cirka 18.000 tons steriliseret fløde fra AKAFA i Svenstrup, som potentielt vil påvirke cirka 35 medarbejdere, der flytter til anlægget i Bahrain.

Et anlæg har Arla har overtaget i forbindelse med, at Arla i december 2018 indgik aftale med det amerikanske multinationale selskab Mondeléz International om køb af deres smelteostaktiviteter i Mellemøsten, som i dag er samlet under brandet »Kraft«.

Med opkøbet får Arla også det fulde ejerskab over et topmoderne osteproduktionsanlæg i Manama i Bahrain. Arla oplyser, at også produktion af smelteost fra Arlas anlæg i Riyadh også flytter til Bahrain.

-- Det giver rigtig god mening for os at have produktionen af præcis disse produkter på det nye produktionsanlæg i Bahrain, da produkterne primært produceres til Mellemøsten og Nordafrika og i mindre grad til andre markeder, siger Sami Naffakh, chef for Arlas Supply Chain og Executive Vice President.

Det nye produktionssted i Manama, Bahrain, har i øjeblikket en kapacitet på over 66.000 tons, og er opført i 2008. Ved at flytte produktionen af smelteost og steriliseret fløde til dette produktionsanlæg forventer Arla desuden at forbedre produkternes holdbarhed med fire uger, da transporttiden til kunderne i Mellemøsten og Nordafrika reduceres markant.

Medarbejdere hjælpes videre

De annoncerede ændringer vil som nævnt ikke være fuldt implementeret før i slutningen af 2020 og midten af 2021. Arla har imidlertid valgt at orientere medarbejderne på de tre berørte produktionssteder nu, og det skete tidligere tirsdag.

Der vil nu blive udarbejdet en plan sammen med fagforeningerne og samarbejdsudvalget på de enkelte produktionssteder for at hjælpe de berørte medarbejdere.

- Det er vigtigt for os at være så åbne som muligt om fremtiden over for vores medarbejdere, og da de kommende måneder vil kræve en høj grad af medarbejderinvolvering på de berørte produktionssteder, har vi besluttet at informere medarbejderne om beslutningen om at flytte dele af produktionen til det nye produktionssted i Bahrain nu, siger Sami Naffakh.

Han forklarer, at så snart Arla kan bekræfte de nøjagtige mængder, der skal flyttes, vil selskabet gå i dialog med de berørte medarbejdere, så det bliver sikret, at medarbejderne får den nødvendige støtte til at komme videre på en god måde, enten til jobs på andre af Arlas produktionsanlæg eller uden for Arla.

- Vi har god erfaring med at hjælpe mennesker til nye jobmuligheder, især når der er relativt lang tid til at gøre det. Medarbejderne kan tage deres værdifulde viden om produktionen med til vores andre produktionsanlæg, hvilket er en mulighed, vi ikke ønsker at gå glip af, siger Sami Naffakh.

Det laver Arla i Mellemøsten og Nordafrika
Mellemøsten og Nordafrika er et af de vigtigste geografiske områder i Arlas Good Growth 2020-strategi.
Siden 2010 har Arla via organisk vækst mere end fordoblet sit salg i hele Mellemøsten og Nordafrika, som er selskabets største marked uden for Europa. Det drejer sig især om ost under brandet Puck®, smør under brandet Lurpak® samt mælkepulver og UHT-mælk under de to brands Dano® og Arla®.
I 2018 havde Arla en omsætning fra detailhandel og foodservice i MENA-regionen på 560 millioner euro, som ved dagens kurs er lidt under 4,2 milliarder kroner.

 

0

Alsidig tømrerforretning midt i Himmerland

Den familieejede tømrervirksomhed Aarestrup Tømrerforretning har 75 års erfaring i byggeri. De laver alt fra tegning til færdigt projekt og har lige nu tømrerentreprisen på et større staldbyggeri i Himmerland.

Så få berøringer som muligt

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Lille traktor med topudstyr

Agrotek og Valtra viste forleden den nye Valtra G-serie frem.

Sæt fokus på goldkøerne

DLG Nordjylland er positivt overrasket over, at flere og flere mælkeproducenter vælger at sætte fokus på deres goldkøer, blandt andet med Easy X-Plus.

Når uddannelse betyder noget

En uddannelse som agrarøkonom har gjort mange ting lettere for Steffen Nykær Olesen, både før under og efter etableringen som selvstændig.

Pumper til ethvert formål og behov

Virksomheden Wintec i Brande har specialiseret sig inden for pumper og pumpeløsninger i både bynære områder og det åbne land.

Bestil din nye vandingsmaskine nu

Grotrian A/S oplever et stort pres på producenterne af vandingsmaskiner og opfordrer dem, der skal bruge en ny, til ikke at vente for længe.

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.
Side 1 af 95 (1885 artikler)Prev1234567939495Next