bannerPos

Landboformand kræver ny høring med vandrådenes indspil til vandplanerne

Formanden for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, opfordrer til endnu en høring.

Tenna Bang

Journalist
30-01-2019 08:41
Miljøstyrelsen har undladt at medtage de indsigelser, som landmænd og vandråd er kommet med i forhold til udtagning af vandløb i vandplanerne. - Det er helt urimeligt, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen. Han kræver derfor, at de mange indsigelser bliver taget i betragtning i en ny høring.

Formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen er yderst overrasket over, at ingen af de indsigelser, foreningen og hans medlemmer har indsendt i vandrådsarbejdet, er kommet med i Miljøstyrelsens udkast til udtagning af vandløb i vandplanerne.

Han retter derfor nu henvendelse direkte til ministeren med opfodring til at lave endnu en høring.

Selv har han siddet med i Vandråd Limfjorden, ligesom mange af hans medlemmer har brugt tid og penge på at få meldt de vandløb ind, som de, med deres lokalkendskab, mente skulle ud.

- Vi har brugt enorme ressourcer på det her arbejde, og derfor er det urimeligt, at vores indsigelser end ikke er registreret nogen steder. Høringen havde frist den 25. januar, men der bør laves en ny høring, når styrelsen har registeret samtlige indsigelser, siger han.

Tilsidesættelse af ministers ordre

Formanden stiller sig stærkt undrende overfor, hvorfor indsigelserne er forbigået.

- Det er stærkt bekymrende, når vi i landbruget har fået at vide, at det her var vores chance for at få indflydelse, at vi så bliver ignoreret. Jeg kræver derfor, at vores arbejde bliver brugt. Der er så mange oplysninger om vandløbene, der bare står ubrugt hen, og det var ikke dét, vi var blevet lovet af ministeren, siger formanden.

Carl Christian Pedersen mener, at Miljøstyrelsen er gået imod ministerens løfter.
- Det er helt utroligt, at Miljøstyrelsen har ignoreret og tilsidesat det, daværende minister Esben Lunde Larsen skrev i sit hyrdebrev i september måned 2017, siger formanden.

Uoverskuelige konsekvenser

Udover det urimelige i at bede om interessenters høringssvar for så at ignorere dem, er Carl Christian Pedersen overordentlig bekymret for konsekvenserne af, at stort set ingen af de indmeldte vandløb bliver taget ud.

- Det er en helt uoverskuelig opgave at bringe alle de vandløb i god, økologisk tilstand. For det første er det mange steder en umulig opgave, og for det andet vil det koste ualmindeligt store beløb, Sidst og ikke mindst kan det forsumpe og oversvømme arealer, og vi skal sikre, at vi har en komplet og tilfredsstillende afvanding af vores arealer, siger han.
 

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening

Byggeri gav landmandsglæden tilbage

I 2012 stod Palle Trads med overvejelser om enten at sætte køerne ud eller bygge om. Han valgte det sidste, og kan i år fejre 20 år som økolog. 14. april er han for første gang klar til at slå dørene op til Økodag.

Blod, sved og fællesskabsfølelse hos Grimme

At styrke fællesskabet på tværs af landegrænser og støtte et velgørende formål – det er den drivkraft, der får Grimmes medarbejdere til at mødes hvert år til en krævende cykeltur.
Side 1 af 39 (777 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer