bannerPos

Landboformand kræver ny høring med vandrådenes indspil til vandplanerne

Formanden for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, opfordrer til endnu en høring.

Tenna Bang

Journalist
30-01-2019 08:41
Miljøstyrelsen har undladt at medtage de indsigelser, som landmænd og vandråd er kommet med i forhold til udtagning af vandløb i vandplanerne. - Det er helt urimeligt, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen. Han kræver derfor, at de mange indsigelser bliver taget i betragtning i en ny høring.

Formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen er yderst overrasket over, at ingen af de indsigelser, foreningen og hans medlemmer har indsendt i vandrådsarbejdet, er kommet med i Miljøstyrelsens udkast til udtagning af vandløb i vandplanerne.

Han retter derfor nu henvendelse direkte til ministeren med opfodring til at lave endnu en høring.

Selv har han siddet med i Vandråd Limfjorden, ligesom mange af hans medlemmer har brugt tid og penge på at få meldt de vandløb ind, som de, med deres lokalkendskab, mente skulle ud.

- Vi har brugt enorme ressourcer på det her arbejde, og derfor er det urimeligt, at vores indsigelser end ikke er registreret nogen steder. Høringen havde frist den 25. januar, men der bør laves en ny høring, når styrelsen har registeret samtlige indsigelser, siger han.

Tilsidesættelse af ministers ordre

Formanden stiller sig stærkt undrende overfor, hvorfor indsigelserne er forbigået.

- Det er stærkt bekymrende, når vi i landbruget har fået at vide, at det her var vores chance for at få indflydelse, at vi så bliver ignoreret. Jeg kræver derfor, at vores arbejde bliver brugt. Der er så mange oplysninger om vandløbene, der bare står ubrugt hen, og det var ikke dét, vi var blevet lovet af ministeren, siger formanden.

Carl Christian Pedersen mener, at Miljøstyrelsen er gået imod ministerens løfter.
- Det er helt utroligt, at Miljøstyrelsen har ignoreret og tilsidesat det, daværende minister Esben Lunde Larsen skrev i sit hyrdebrev i september måned 2017, siger formanden.

Uoverskuelige konsekvenser

Udover det urimelige i at bede om interessenters høringssvar for så at ignorere dem, er Carl Christian Pedersen overordentlig bekymret for konsekvenserne af, at stort set ingen af de indmeldte vandløb bliver taget ud.

- Det er en helt uoverskuelig opgave at bringe alle de vandløb i god, økologisk tilstand. For det første er det mange steder en umulig opgave, og for det andet vil det koste ualmindeligt store beløb, Sidst og ikke mindst kan det forsumpe og oversvømme arealer, og vi skal sikre, at vi har en komplet og tilfredsstillende afvanding af vores arealer, siger han.
 

Robot øger fodereffektiviteten

Bedre fodereffektivitet, mere fleksibilitet og lavere energiforbrug er nøgleordene, når Lelys kommercielle produktspecialist, Harriet Johannessen, beskriver det automatiske fodersystem, Lely Vector.

MidtWest er tilfredse trods regn

Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Har været med siden 60´erne

Familien fra Kokkenborg I/S har været faste udstillere i Hjørring, siden dyrskuet flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden. I år er ingen undtagelse, når familien stiller med seks køer og en kvie.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

En af verdens mest eftertragtede fisk på Hjørring Dyrskue

Med priser i ti tusind kroners klassen, hører tunen til en af verdens mest eftertragtede spisefisk. Du kan komme helt tæt på den eftertragtede fisk, som igen er begyndt at dukke op i de danske farvande.

Sjælden virus fundet i rugmark på Djursland

En sjælden jordbåren virus er fundet i en rugmark nær Auning på Djursland. Den smitsomme virus er kun to gange tidligere set i Danmark.

Fra hvide muskeldyr til skotsk kærlighed

Cecilia Vanggaard har skiftet barndomsracen Charolais ud med Skotsk Højlandskvæg. I år udstiller hun kvien Olga, som er datter til Karen Helene, der var den første skotte på ejendommen i Syvsten ved Sæby.

Oplev en vinmark på Hjørring Dyrskue

Besøg Det Grønne Hjørne på skuet i Hjørring og bliv klogere på vinavl. Se vinstokkene og smag på dråberne den 21. og 22 juni.

Solceller er mere interessante end nogensinde før

Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten bare steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu.

Outdoorafdeling udvider igen

For fjerde år byder skuet i Hjørring velkommen til de mange besøgende, som også interesserer sig for nordjyske naturoplevelser. Outdoorafdelingen vokser med en tredjedel i forhold til sidste år, og der er masser af muligheder for at blive
Side 1 af 46 (918 artikler)Prev1234567444546Next