bannerPos

Bæredygtigt Landbrug besøgte ålaugs generalforsamling

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz lagde vejen forbi Skals- og Vorning Ålaugs generalforsamling.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-12-2018 08:07

Der var stor opbakning til Skals- og Vorning Ålaugs fremtidige virke på den nyligt overståede generalforsamling.

Her havde de fremmødte blandt andet fornøjelsen af Bæredygtigt Landsbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz, der fortalte om, hvordan BL kan hjælpe og berede på sager mod myndighederne og ikke mindst hvordan man undgår, at det kommer dertil.

Omdrejningspunktet for generalforsamlingen var vanen tro, at mange arealer ved Skals- og Vorning Å siden 2015 har været vandlidende og dermed svære at færdes på.

- Dette mener vi i Skals- og Vorning Ålaug skyldes mangelfulde grødeskæringer samt det nye vådområdeprojekt ved Skals. Vi er godt klar over, at der de sidste år er faldet mere nedbør, men dette gør bare f.eks. grødeskæringerne endnu mere aktuelle. Men selv i 2018 har der trods tre måneders tørke været oversvømmelser i den ydre del af ådalen, lyder det i et åbent brev til lodsejerne efter generalforsamlingen.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next