bannerPos

Bæredygtigt Landbrug besøgte ålaugs generalforsamling

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz lagde vejen forbi Skals- og Vorning Ålaugs generalforsamling.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-12-2018 08:07

Der var stor opbakning til Skals- og Vorning Ålaugs fremtidige virke på den nyligt overståede generalforsamling.

Her havde de fremmødte blandt andet fornøjelsen af Bæredygtigt Landsbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz, der fortalte om, hvordan BL kan hjælpe og berede på sager mod myndighederne og ikke mindst hvordan man undgår, at det kommer dertil.

Omdrejningspunktet for generalforsamlingen var vanen tro, at mange arealer ved Skals- og Vorning Å siden 2015 har været vandlidende og dermed svære at færdes på.

- Dette mener vi i Skals- og Vorning Ålaug skyldes mangelfulde grødeskæringer samt det nye vådområdeprojekt ved Skals. Vi er godt klar over, at der de sidste år er faldet mere nedbør, men dette gør bare f.eks. grødeskæringerne endnu mere aktuelle. Men selv i 2018 har der trods tre måneders tørke været oversvømmelser i den ydre del af ådalen, lyder det i et åbent brev til lodsejerne efter generalforsamlingen.

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Vil gøre storkene selvforsynende

Lige nu fodrer Per Fjeldgren og familien storkeparret, der er flyttet ind i baghaven i Flynder, men på sigt skal etablering af 21 vandhuller hjælpe til, at de selv kan finde al føde til sig selv og deres unger.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Sejr til lodsejere i Lille Vildmose – men kampen er ikke slut

Overtaksationskommissionen har slået fast, at Aalborg Kommune fortsat har et økonomisk mellemværende med lodsejerne i Lille Vildmose. Derfor var grundlaget for at sætte gang i naturgenopretningsprojekt ikke på plads, mener lodsejerne.

Landmand vinder sag mod kommune

Planklagenævnet har ophævet Thisted Kommunes påbud om ophør af virksomhedsdrift for landmand og halmhandler Karlo Bundgård, Vesløs.

Skal læsse tungere og højere

Læssemaskiner bliver oftere og oftere sat på opgaver, der kræver større rækkevidde og bedre løftekapacitet, lyder det fra Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der forleden viste en JCB TM320s frem hos Ingemann Larsen på Agromesse Mors.

Unge skal tænke anderledes

Ejendomsmægler Henrik Kristensen mener, at unge godt kan komme i gang som selvstændige landmænd – de skal bare følge en anden vej

Send foderhandlen i licitation

Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, man som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de til at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.
Side 1 af 88 (1744 artikler)Prev1234567868788Next