bannerPos

Bæredygtigt Landbrug besøgte ålaugs generalforsamling

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz lagde vejen forbi Skals- og Vorning Ålaugs generalforsamling.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-12-2018 08:07

Der var stor opbakning til Skals- og Vorning Ålaugs fremtidige virke på den nyligt overståede generalforsamling.

Her havde de fremmødte blandt andet fornøjelsen af Bæredygtigt Landsbrugs chefjurist, Nikolaj Schultz, der fortalte om, hvordan BL kan hjælpe og berede på sager mod myndighederne og ikke mindst hvordan man undgår, at det kommer dertil.

Omdrejningspunktet for generalforsamlingen var vanen tro, at mange arealer ved Skals- og Vorning Å siden 2015 har været vandlidende og dermed svære at færdes på.

- Dette mener vi i Skals- og Vorning Ålaug skyldes mangelfulde grødeskæringer samt det nye vådområdeprojekt ved Skals. Vi er godt klar over, at der de sidste år er faldet mere nedbør, men dette gør bare f.eks. grødeskæringerne endnu mere aktuelle. Men selv i 2018 har der trods tre måneders tørke været oversvømmelser i den ydre del af ådalen, lyder det i et åbent brev til lodsejerne efter generalforsamlingen.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next