bannerPos

Er der nye ulve i ulvezonen?

Ulv, spottet onsdag den 24. april i den midtjyske ulvezone nær Ulfborg.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
25-04-2019 14:28
Mens Naturstyrelsen fortsat venter på dna-resultater fra forårets to angreb på får i den vestjyske ulvezone, så er lokale borgere ikke i tvivl om, at der er ulve i området omkring de hårdtramte fårefolde.

Flere har ifølge oplysninger til facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’ i de seneste uger gentagne gange set og fotograferet en ulv, der færdes i nærheden af fårefoldene. I et enkelt tilfælde oven i købet to ulve sammen. 

- Billedet viser helt sikkert en ulv. Efter de voldsomme angreb, hvor to lokale fåreavlere tilsammen har mistet over 60 får og lam, er derfor en stærkt stigende frustration over, at myndighederne ikke griber ind og erklærer, at der er en eller flere problemulve på spil, siger Erik Poulsen. 
Han er redaktør af facebooksiden Her er ulven i Danmark og har som kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland længe efterlyst handling fra både politikere og myndigheder.

- Ulveforskerne i Aarhus ved, at de to ulve, der er i ulvezonen, begge har angrebet husdyr i Slesvig-Holsten. Det er derfor helt uholdbart, at man tillader, at de fortsætter den blodige uvane blandt naturplejefår i Vestjylland. Det er i den grad et grænseoverskridende problem, som jeg ønsker at få taget hånd om på EU-plan. Det kan ikke passe, at ulvene kan rende frem og tilbage over grænsen, og få vasket tavlen med husdyrangreb ren, hver gang de skifter opholdssted, siger Erik Poulsen.  

Seneste opgørelse fra DCE, der overvåger ulvebestanden i Danmark, viste, at der ved udgangen af 2018 var 3-4 ulve i Danmark.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next