bannerPos

28 får dræbt ved nyt ulveangreb

Endnu engang har hvad der tegner til at være en eller flere ulve, skambidt og dræbt 28 får i Vestjylland.
30-09-2020 15:01

Storålam har igen været i gang med at indsamle døde og skambidte får. Denne gang i to folde ved Fuglsang Bro i nærheden af Vind Hede. Der er fundet 28 døde eller skambidte får i en fold med 90 får. De resterende er hentet hjem af frygt for nye angreb.

Naturstyrelsens vildtkonsulent vurderer ifølge Storålam, at der er tale om et nyt, meget voldsomt ulveangreb i området, der flere gange tidligere har været hårdt ramt. De to folde er indhegnet med ulvesikret hegn, hvor hegnsspændingen fortsat er meget høj. Angrebet ser derfor ud til at være foregået bag et tilsyneladende velfungerende hegn, men det afventer også en nærmere undersøgelse fra Naturstyrelsens side.

Angrebet er det tredje formodede ulveangreb i og omkring den vestjyske ulvezone på kun én uge. De to øvrige var ved Bækmarksbro mod vest og Hover mod syd. Meget tyder derfor på, at der fortsat er en del ulve i Stråsø-koblet, men at de enten er spredt i flere grupper eller bevæger sig rundt i et større område.

0

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.
Side 1 af 97 (1935 artikler)Prev1234567959697Next