bannerPos

Skoler får penge til gårdbesøg fra Skolemælkslegat

26 klasser/skoler fik denne gang del i Skolemælkslegatet, som skal være med til at styrke fællesskabet gennem gode oplevelser.

Tenna Bang

Journalist
29-11-2018 09:12
Østre Skole i Thisted er en af de skoler, der i denne omgang får glæde af Skolemælkslegatet. De 5.000 kroner skal bruges på udflugt til økologisk landbrug og fællesspisning.

Østre Skole i Thisted får 5.000 kroner  til en tur til et økologisk landbrug med fællesspisning, og Løsning Skole får 5.000 kroner til bondegårdsudflugt. Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som donerer penge til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over. 

Med pengene kan Flexgangen fra Østre Skole glæde sig til en fælles tur til et økologisk landbrug samt fællesspisning, som skal styrke sammenholdet klasserne imellem. Og 0., 1., og 2. klasse fra Løsning Skole får mulighed for at komme på bondegårdsbesøg, som en del af deres bondegårdstema, hvor de blandt andet lærer om dyrevelfærd og sundhed.

De to skoler havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Skolemælkslegatet, som denne gang fik over 600 ansøgninger. Legatet er gennem en årrække blevet uddelt to gange om året til skoleklasser over hele landet – cirka 200.000 kroner på årsbasis. 

- Med Skolemælkslegatet kan vi bidrage til at skolebørn og deres lærere får nogle rigtig gode oplevelser, der støtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne, siger Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Fra gårdbesøg til udekøkken og skak   

Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der blandt andet givet penge til: gårdbesøg, bålhus, udekøkken, gynger, klatrevæg, skakspil, sund mad og atletikudstyr.   

- Vi støtter meget bredt, så der er god mulighed for at få støtte til projekter og arrangementer, som ellers ikke var blevet til noget. Det er en stor fornøjelse at mærke, at klasserne er så glade for at få en økonomisk håndsrækning, som gør en positiv forskel i hverdagen for trivsel og sammenhold, siger Jan Hermansen. 

Denne gang er der penge på vej til 26 skoleklasser i Danmark.

Skolemælkslegatet

I komiteen for Skolemælkslegatet sidder både repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, elever, lærere og forældre, som er udvælger de projekter, som får penge.

Der er ansøgning igen til skolemælkslegatet i marts 2019 – se mere på edutainmenthuset.dk, hvor der også er en række spændende aktiviteter for landets skoleklasser.

 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next