bannerPos

Samarbejde sikrer større kompetencer

Redaktionen

01-04-2019 06:20
Nordjyllands Landbrugsskole og Aalborg Handelsskole har indgået et samarbejde, som skal give de unge endnu større kompetencer inden for økonomi og virksomhedstænkning.

Et nyt samarbejde mellem Nordjyllands Landbrugsskole og Aalborg Handelsskole skal sikre, at eleverne opnår en større økonomisk indsigt og lærer at betragte landbruget som virksomhed.

Nordjyllands landbrugsskole fortæller at det er første gang, at en landbrugsskole og en handelsskole laver et samarbejde i forhold til at udvikle en fremtidsrettet EUX-landmandsuddannelse.

Tilbuddet gælder for de elever, der tager landmandsuddannelsen som en 4-årig EUX-uddannelse – det vil sige at de kombinerer det erhvervsfaglige med gymnasiale fag.

 

Stærkere uddannelse

Ud over en stor faglig viden om landbrug får fremtidens landmænd i endnu højere grad brug for stærke kompetencer inden for økonomistyring og virksomhedstænkning.

Netop økonomisk indsigt og virksomhedsdrift er vigtige parametre for at skabe et sundt landbrug, og det er derfor naturligt, at landmandselever allerede på deres uddannelsesforløb stifter bekendtskab med disse områder, mener Nordjyllands Landbrugsskole.

- Aalborg Handelsskole er en af Danmarks stærkeste handelsskoler, og jeg glæder mig til, at vi allerede fra det kommende skoleår 2019-2020 kan tilbyde en superstærk EUX-landmandsuddannelse, der tager udgangspunkt i fremtidens krav. Her får eleverne et stort økonomisk indblik og mulighed for at stifte bekendtskab med emner som innovation, økonomi og kundeforståelse, udtaler forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Erik Poulstrup.

Langt det meste af undervisningen vil foregå på landbrugsskolen på Lundbæk, men det nye samarbejde giver dog mulighed for, at eleverne kan følge nogle af de gymnasiale fag i Aalborg Handelsskoles lokaler.

 

Større indsigt i landbrug

På Aalborg Handelsskole ser man også frem til det nye samarbejde:

- Jeg glæder mig meget til at samarbejde med landbrugets unge, som er både dygtige og målrettede. Samtidig giver samarbejdet en unik mulighed for vores undervisere, der vil få en langt større indsigt i landbrugs- og fødevareklyngen, der årligt genererer over 160 milliarder kroner i eksportindtægter, fortæller Rikke Christoffersen, der er direktør for Aalborg Handelsskole.

- Vi ser det som en stor faglig styrke for de kommende landmandselever, at vi nu kan binde de faglige og gymnasiale fag endnu bedre sammen og endda udbyde nye valgfag inden for eksempelvis innovation, markedsføring, og virksomhedsdrift, fortæller de to skoleledere samstemmende.    

Nordjyllands Landbrugsskole er desuden kendt for en række lederuddannelser, der kan tages som overbygning efter afsluttet uddannelse til landmand. Med den nye aftale opnår de unge endnu bedre forudsætninger for at påbegynde en lederuddannelse efterfølgende – netop fordi de på et tidligere tidspunkt i forløbet lærer at betragte landbruget som en virksomhed.

teba

- Undskyld, kan jeg få noget tilskud her?

Det er oplagt at sælge energibesparelser, da landbruget har et stort energiforbrug. Ordningen udløber med udgangen af 2020, hvor projektet skal være færdigt. Også papirbehandlingen.

Presser på for at få ophævet datokrav for efterafgrøder

Skærpede efterafgrødekrav i den nye gødningslov skaber kæmpe problemer for de nordjyske landmænd. Agri Nord forsøger nu igen at få reglerne ændret.

Pris og holdbarhed skal give polakker dansk gennembrud

Lige nu kører der kun én fuldfoderblander fra Alimamix i Danmark, men den polske producent og den danske importør ser gode muligheder for dansk fodfæste.

Klar til DM i hestepløjning

Himmerlands Køre- og Rideforening er vært for DM i pløjning med heste lørdag den 19. oktober på Nordjyllands Landbrugsskole.

Grovvarevirksomhed investerer grønt

En udlodning på 43 millioner til medlemmerne blev vedtaget, og store investeringer i den grønne omstilling fremlagt, da Vestjyllands Andel forleden holdt ordinær generalforsamling med godt 300 fremmødte.

Dansktimer på gården fanger flere elever

Arbejdstiderne på et landbrug kommer ofte i vejen for at kunne modtage danskundervisning på et sprogcenter. Derfor rykker Sprogcenter Viborg ud og underviser på gården. Hos Bathau Holstein, Tjele, har det givet fem ukrainske elever, som ellers ville have droppet at lære dansk.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.
Side 1 af 58 (1147 artikler)Prev1234567565758Next