bannerPos

Samarbejde sikrer større kompetencer

Redaktionen

01-04-2019 06:20
Nordjyllands Landbrugsskole og Aalborg Handelsskole har indgået et samarbejde, som skal give de unge endnu større kompetencer inden for økonomi og virksomhedstænkning.

Et nyt samarbejde mellem Nordjyllands Landbrugsskole og Aalborg Handelsskole skal sikre, at eleverne opnår en større økonomisk indsigt og lærer at betragte landbruget som virksomhed.

Nordjyllands landbrugsskole fortæller at det er første gang, at en landbrugsskole og en handelsskole laver et samarbejde i forhold til at udvikle en fremtidsrettet EUX-landmandsuddannelse.

Tilbuddet gælder for de elever, der tager landmandsuddannelsen som en 4-årig EUX-uddannelse – det vil sige at de kombinerer det erhvervsfaglige med gymnasiale fag.

 

Stærkere uddannelse

Ud over en stor faglig viden om landbrug får fremtidens landmænd i endnu højere grad brug for stærke kompetencer inden for økonomistyring og virksomhedstænkning.

Netop økonomisk indsigt og virksomhedsdrift er vigtige parametre for at skabe et sundt landbrug, og det er derfor naturligt, at landmandselever allerede på deres uddannelsesforløb stifter bekendtskab med disse områder, mener Nordjyllands Landbrugsskole.

- Aalborg Handelsskole er en af Danmarks stærkeste handelsskoler, og jeg glæder mig til, at vi allerede fra det kommende skoleår 2019-2020 kan tilbyde en superstærk EUX-landmandsuddannelse, der tager udgangspunkt i fremtidens krav. Her får eleverne et stort økonomisk indblik og mulighed for at stifte bekendtskab med emner som innovation, økonomi og kundeforståelse, udtaler forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Erik Poulstrup.

Langt det meste af undervisningen vil foregå på landbrugsskolen på Lundbæk, men det nye samarbejde giver dog mulighed for, at eleverne kan følge nogle af de gymnasiale fag i Aalborg Handelsskoles lokaler.

 

Større indsigt i landbrug

På Aalborg Handelsskole ser man også frem til det nye samarbejde:

- Jeg glæder mig meget til at samarbejde med landbrugets unge, som er både dygtige og målrettede. Samtidig giver samarbejdet en unik mulighed for vores undervisere, der vil få en langt større indsigt i landbrugs- og fødevareklyngen, der årligt genererer over 160 milliarder kroner i eksportindtægter, fortæller Rikke Christoffersen, der er direktør for Aalborg Handelsskole.

- Vi ser det som en stor faglig styrke for de kommende landmandselever, at vi nu kan binde de faglige og gymnasiale fag endnu bedre sammen og endda udbyde nye valgfag inden for eksempelvis innovation, markedsføring, og virksomhedsdrift, fortæller de to skoleledere samstemmende.    

Nordjyllands Landbrugsskole er desuden kendt for en række lederuddannelser, der kan tages som overbygning efter afsluttet uddannelse til landmand. Med den nye aftale opnår de unge endnu bedre forudsætninger for at påbegynde en lederuddannelse efterfølgende – netop fordi de på et tidligere tidspunkt i forløbet lærer at betragte landbruget som en virksomhed.

teba

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Første maskine solgt inden forhandleraftalen var lavet

Papirarbejdet måtte vente da SR Agro & Last i Sindal blev ny Mustang-forhandler. For inden den sidste underskrift var sat på forhandleraftalen, havde den første kunde købt en maskine.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

Økologer kan have fundet effektiv kur mod skræpper

Agri Nords økologiafdeling anbefaler en nyudviklet kur mod skræpper i afgræs-ningsmarker. Som sidegevinst er det også en kur mod kvik.

16-årig nordjysk biavler vinder bronze ved international konkurrence

Den 16-årige biavler Asger Degn fra Nørager i Nordjylland, fik sent lørdag aften hængt en bronzemedalje om halsen, da han opnåede en 3. plads ved International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) i Slovakiet.

Klar til høst

Det er nu de sidste detaljer skal på plads, så man er helt klar til den kommende høst.

Over 500 ønsker mere sikkerhed i landbruget

Flere end 500 skrev under på ønsket om mere sikkerhed i landbruget, på Sagros og Seges' stande på Landsskuet i Herning.

Nature Energy køber biogasanlæg nær Aarhus

Nature Energy har overtaget biogasanlægget Bånlev Biogas, som er placeret i Trige vest for Aarhus. Anlægget er Nature Energys 10. biogasanlæg i drift.

Verdens største mejetærsker med nyt skærebord

Mens der bliver knoklet for at gøre de sidste maskiner klar efter sidste års høstsæson, har Farmas også fået tiden til at gå med at gøre en ny CR10.90 klar til danmarkspremiere på New Hollands fleksible Draper-skærebord.
Side 1 af 49 (977 artikler)Prev1234567474849Next