bannerPos

Særlig traktor til eleverne

Jordbrugets Uddannelsescenter Århus har fået en ny traktor. En Claas Arion 660 »limited edition«.
25-10-2020 07:00

En unik traktor skal sikre elevernes viden om den nyeste teknologi på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Det faglige miljø vægter særligt højt på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. Eleverne skal være gearet til fremtiden, og underviser Max Frederiksen fortæller, at det er ekstremt vigtigt for skolen, at dens elever kommer ud med stærke kompetencer og solidt kendskab til håndværket. Og håndværket er en størrelse, som er under konstant udvikling. Derfor har skolen været ude og investere i en ny traktor, der skulle rumme al den teknologi som eleverne kan forventes at blive præsenteret for på deres kommende praktik- og arbejdspladser.

Valget faldt på Claas Arion 660 traktoren, hvor handlen er indgået med Traktor- & Høstspecialisten som skolen har et godt mangeårigt samarbejde med.

Claas traktoren bliver brugt på grundforløbet som dén traktor eleverne skal lære at blive fortrolige med. Her er det opgaver som harvning, såning og køre GPS-traktor eleverne skal stifte bekendtskab til. Grundforløbet skal ligge det helt rigtige fundament for eleverne, da ikke alle kommer fra større gårde, godser og maskinstationer. De elever som går på hovedforløbet bruger traktoren som et værktøj til at optimere arbejdsopgaverne, og derfor arbejder man med graduering, Isobus, sektionsstyring samt mark- og tildelingskort. Og den kommende vinter skal hovedforløbseleverne til at arbejde med den nye traktor i deres undervisning.

Den nye Claas Arion 660 Cebis Cmatic er en »limited edition« med et helt unikt Le Mans design. Den velkendte lysegrønne Claas farve er på denne Le Mans traktor forstærket med en perlemorseffekt, der changerer flot og virkelig fanger blikket hos forbipasserende. Denne Le Mans edition er kun produceret i 12 udgaver, og derfor er det en særlig eksklusiv traktor, der er leveret til JU Århus.

Udover en række finesser på traktoren som for eksempel en udvidet LED-pakke med blink, så er der også installeret et kompressorhorn, der giver et ordentlig drøn fra sig. Og sådan nogle features er noget, der falder i elevernes smag, oplever skolen.

teba

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next