bannerPos

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Et rekordhøjt antal på 143 personer har søgt om optagelse på jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus via kvote 2. Foto: Erhvervsakademi Aarhus.
07-04-2020 06:53

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Selvom gymnasier, handelsskoler og studievejledninger for tiden er lukket ned rent fysisk, har der været livlig aktivitet ved computerne hos de unge op til ansøgningsfristen. Rekordmange har søgt om optagelse via kvote 2 til jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

I alt har 143 søgt optagelse via kvote 2. Det svarer til en fremgang på 20 procent i forhold til sidste år. På grund af covid-19-situationen var fristen for kvote 2-ansøgninger blevet udskudt en uge.

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over det gode ansøgertal på trods af den ekstraordinære situation, landet står i lige nu.

- Mange har fået øjnene op for, at vi har en attraktiv uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye, spændende karrieremuligheder – for eksempel som rådgiver eller leder, siger Lars Villemoes.

Tværfagligt miljø

Uddannelseschefen forklarer videre, at det måske også tæller på popularitets-barometeret, at man i 2018 flyttede jordbrugsteknologuddannelsen fra en aarhusforstad, Vejlby, til en anden aarhusforstad, Viby J., i et 4.800 kvadratmeter stort uddannelseshus, som deles med blandt andre finansstuderende.

- Det giver et spændende og tværfagligt studiemiljø og er med til at styrke det jordbrugsfaglige miljø, siger han.

Flere ansøgere til færre pladser

Erhvervsakademi Aarhus oplever en stigende søgning til jordbrugsteknologuddannelsen samtidig med, at antallet af studiepladser er blevet reduceret år for år.

I år er der 131 studiepladser til de omkring 190 førsteprioritetsansøgere, som erhvervsakademiet forventer, at man kommer op på, når sommerens kvote 1-ansøgere tælles med.

Du kan nå det endnu

På baggrund af det store antal kvote 2-ansøgere er Erhvervsakademi Aarhus spændt på søgningen til kvote 1 med ansøgningsfrist den 5. juli 2020.

Der er reserveret 40 studieplader målrettet unge med en studenterbaggrund. Men også ansøgere med en faglært baggrund har stadig en chance for at komme ind.

- Selv om vi med de mange ansøgere har en lang venteliste, er det vores erfaring, at der kan ske store forskydninger i ansøgertallet frem til studiestart. Så har man ikke nået ansøgningsfristen, skal man alligevel sende en ansøgning hurtigst muligt og komme på venteliste, opfordrer Lars Villemoes.

cc

Uddannelsen til jordbrugsteknolog

Jordbrugsteknologuddannelsen er en to-årig videregående erhvervsakademiuddannelse.

Omkring halvdelen af de studerende på uddannelsen er faglærte landmænd.

Man kan tage uddannelsen tre steder i Danmark.

I Aarhus uddannes 70 procent af landets jordbrugsteknologer.

I Aarhus udbydes ni forskellige specialeretninger.

Man kan også læse videre til professionsbachelor i jordbrug.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next