bannerPos

Rekord-optag af EUX-elever

EUX-eleverne er dette skoleår strømmet til Nordjyllands Landbrugsskole, som melder om største optag nogensinde.
13-10-2020 07:27

Forstanderen på Nordjyllands Landbrugsskole glæder sig over et rekordstort elevoptag på landbrugsskolens EUX-uddannelse, der er gået frem med 20 elever siden sidste år.

Aldrig før har Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe, optaget så mange nye elever på den 4-årige EUX-landmandsuddannelsen, som nu. 30 elever begyndte således på Grundforløb 1 EUX i august og det er ikke mindre end 20 elever mere end ved sidste års optag.

- Det ser ud, som om vores målrettede markedsføringsstrategi har givet pote. Der er mange unge mennesker der har fået øjnene op for, at man kan kombinere det bedste fra to verdener – nemlig en uddannelse som landmand og en gymnasial eksamen i én pakke, siger forstander på Nordjyllands Landbrugsskole Jakob Autzen.

Udover en effektiv markedsføringsindsats så indikerer fremgangen også, at de unge mennesker er tilhængere af det samarbejde, som Nordjyllands Landbrugsskole indgik med Aalborg Handelsskole i 2019. Udover en stor faglig viden om landbrug får fremtidens landmænd i endnu højere grad brug for stærke kompetencer inden for økonomistyring og virksomhedstænkning. Netop økonomisk indsigt og virksomhedsdrift er vigtige parametre for at skabe et sundt grundlag og det er derfor naturligt, at landmandseleverne allerede på deres uddannelsesforløb stifter bekendtskab med disse områder.

- Aalborg Handelsskole er en stærk skole med et stærkt brand. Vores nye superstærke EUX-landmandsuddannelse tager udgangspunkt i fremtidens krav. Med uddannelsen får eleverne et stort økonomisk indblik og en god mulighed for at opnå viden om innovation, økonomi og kundeforståelse, siger Jakob Autzen.

Størstedelen af undervisningen foregår på Nordjyllands Landbrugsskole og det er ligeledes her, eleverne har deres daglige tilknytning. Nordjyllands Landbrugsskole er desuden kendt for en række lederuddannelser, der kan tages som overbygning efter afsluttet uddannelse til landmand. Med den nye aftale opnår de unge endnu bedre forudsætninger for at påbegynde en lederuddannelse efterfølgende – netop fordi de på et tidligere tidspunkt i forløbet lærer at betragte landbruget som en virksomhed, lyder det fra skolen.

teba

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next