bannerPos

Nordjyske pengeinstitutter bakker op om landbrugskampagne

04-06-2020 15:21

Med en samlet donation på 300.000 kroner har Jutlander Bank, Sparekassen Thy og Sparekassen Vendsyssel meldt sig ind i kampen for at få nordjyske unge til at vælge en landbrugsfaglig uddannelse.

»Måske er det dig, der skal være med til at producere nogle af verdens bedste og mest klimavenlige fødevarer«.

Sådan lyder et af budskaberne i kampagnen »Bliv Landmand i Nord«, som er henvendt til uddannelsessøgende unge.

Målet er, at flere af dem får øjnene op for de muligheder, der ligger med en uddannelse fra TechCollege, Nordjyllands Landbrugsskole og Morsø Landbrugsskole.

Men det er ikke kun uddannelsesinstitutionerne og landbruget, som har en interesse i at sikre næste generation af nordjyske fødevareproducenter. Jutlander Bank, Sparekassen Thy og Sparekassen Vendsyssel har hver sponsoreret kampagnen med 100.000 kroner.

- Vi synes, det er et rigtig godt initiativ. Mange af vores kunder er enten beskæftiget i landbruget eller beskæftiget i et af landbrugets mange følgeerhverv. Gennemsnitsalderen i landbruget er høj, og vi kan se, at der er behov for et generationsskifte. Derfor er det så vigtigt med initiativer som »Bliv Landmand i Nord«, hvor målet er at sikre næste generation en attraktiv fremtid på landet, siger direktør i Sparekassen Vendsyssel Jan Skov.

Kommer ikke af sig selv

Kampagnen henvender sig til de unge via hjemmesiden blivlandmandinord.dk og Facebooksiden »Bliv Landmand i Nord«. Her er der blandt andet mulighed for at læse mere om de enkelte uddannelser, men også at se videoer med kommende og nuværende landmænd. Det er landboforeningerne Agri Nord, LandboNord, LandboUngdom, nf Plus og LandboThy, som står bag kampagnen.

- Det er godt at se, at der er bred opbakning til at sikre næste generation af nordjyske landmænd – for de unge kommer ikke af sig selv. Det gør de gode fødevarer heller ikke. Derfor er det vigtigt, at vi markedsfører både hvad vi laver, men også hvad det kræver at være landmand i dag, så de unge på den måde kan se de mange muligheder erhvervet tilbyder, siger formand for LandboThy Leif Gravesen.

teba

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next