bannerPos

Mælkeproducent fra Djursland udvalgt til eliteuddannelse

Hanne Line Revsbech, Djursland, er en af de udvalgte, som får lov til at deltage i et nyt talentprogram, der blandt andet skal udvikle lederevner og styrke kendskab til nye teknologier.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
27-01-2019 08:42
Hanne Line Revsbech fra Djursland er blevet udvalgt til en ny eliteuddannelse for unge landmænd. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.

-Du er blevet udvalgt!

Wow, tænkte den 34-årige landmand Hanne Line Revsbech fra Djursland, da hun tilbage i oktober sad med en mail foran sig, hvor der stod, at hun var blevet tilbudt en plads på en ny eliteuddannelse for unge landmænd. 

Fra januar 2019 har 20-25 udvalgte landmænd fået mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Uddannelse skal bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget, og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

- Det første jeg tænkte var; fedt, det gad jeg bare godt, men så tænkte jeg, det går jo ikke, forklarer Hanne Line Revsbech. 
Ingen vidste på dette tidspunkt, at hun ventede sit 4. barn med ankomst i maj 2019.

- Jeg ringede for at takke nej, men de mente sagtens, at jeg kunne klare det, så nu ser det ud til, at jeg læser til eksamen med en lille baby, lyder det fra Hanne Line Revsbech.

De nye elitelandmænd

Deltagerne på eliteuddannelsen skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug. Teknologien i landbruget stormer frem og giver nye muligheder for indtjening og ikke mindst miljøpåvirkning.

Mælkeproducent Hanne Line Revsbech driver til dagligt et I/S sammen med sin mand, forældre og to ansatte i Ørsted. Hun har altid været videbegærlig og ser frem til at starte på uddannelsen.

- Jeg blev færdig med min uddannelse som agrarøkonom i 2007 som 23-årig. Siden da har jeg efterspurgt en efteruddannelse for os landmænd. Vi er flere, der leder store virksomheder. Du ser ikke andre brancher, hvor man sidder og er med på beatet med en 25 år gammel uddannelse, så det er et rigtig godt tiltag, mener hun.

Uddannelsen strækker sig fra januar frem til oktober, hvor deltagerne skal til eksamen. Hanne Line Revsbech håber på at kunne bruge uddannelsen til at udvikle sin egen virksomhed, og naturligvis få en del nye kontakter.

- Der er allerede lagt op til, at vi efterfølgende kører videre med en netværksgruppe for os, der har deltaget, siger hun.
 

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.
Side 1 af 82 (1628 artikler)Prev1234567808182Next