bannerPos

Mælkeproducent fra Djursland udvalgt til eliteuddannelse

Hanne Line Revsbech, Djursland, er en af de udvalgte, som får lov til at deltage i et nyt talentprogram, der blandt andet skal udvikle lederevner og styrke kendskab til nye teknologier.

Tenna Bang

Journalist
27-01-2019 08:42
Hanne Line Revsbech fra Djursland er blevet udvalgt til en ny eliteuddannelse for unge landmænd. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.

-Du er blevet udvalgt!

Wow, tænkte den 34-årige landmand Hanne Line Revsbech fra Djursland, da hun tilbage i oktober sad med en mail foran sig, hvor der stod, at hun var blevet tilbudt en plads på en ny eliteuddannelse for unge landmænd. 

Fra januar 2019 har 20-25 udvalgte landmænd fået mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Uddannelse skal bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget, og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

- Det første jeg tænkte var; fedt, det gad jeg bare godt, men så tænkte jeg, det går jo ikke, forklarer Hanne Line Revsbech. 
Ingen vidste på dette tidspunkt, at hun ventede sit 4. barn med ankomst i maj 2019.

- Jeg ringede for at takke nej, men de mente sagtens, at jeg kunne klare det, så nu ser det ud til, at jeg læser til eksamen med en lille baby, lyder det fra Hanne Line Revsbech.

De nye elitelandmænd

Deltagerne på eliteuddannelsen skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug. Teknologien i landbruget stormer frem og giver nye muligheder for indtjening og ikke mindst miljøpåvirkning.

Mælkeproducent Hanne Line Revsbech driver til dagligt et I/S sammen med sin mand, forældre og to ansatte i Ørsted. Hun har altid været videbegærlig og ser frem til at starte på uddannelsen.

- Jeg blev færdig med min uddannelse som agrarøkonom i 2007 som 23-årig. Siden da har jeg efterspurgt en efteruddannelse for os landmænd. Vi er flere, der leder store virksomheder. Du ser ikke andre brancher, hvor man sidder og er med på beatet med en 25 år gammel uddannelse, så det er et rigtig godt tiltag, mener hun.

Uddannelsen strækker sig fra januar frem til oktober, hvor deltagerne skal til eksamen. Hanne Line Revsbech håber på at kunne bruge uddannelsen til at udvikle sin egen virksomhed, og naturligvis få en del nye kontakter.

- Der er allerede lagt op til, at vi efterfølgende kører videre med en netværksgruppe for os, der har deltaget, siger hun.
 

Robot øger fodereffektiviteten

Bedre fodereffektivitet, mere fleksibilitet og lavere energiforbrug er nøgleordene, når Lelys kommercielle produktspecialist, Harriet Johannessen, beskriver det automatiske fodersystem, Lely Vector.

MidtWest er tilfredse trods regn

Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Har været med siden 60´erne

Familien fra Kokkenborg I/S har været faste udstillere i Hjørring, siden dyrskuet flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden. I år er ingen undtagelse, når familien stiller med seks køer og en kvie.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

En af verdens mest eftertragtede fisk på Hjørring Dyrskue

Med priser i ti tusind kroners klassen, hører tunen til en af verdens mest eftertragtede spisefisk. Du kan komme helt tæt på den eftertragtede fisk, som igen er begyndt at dukke op i de danske farvande.

Sjælden virus fundet i rugmark på Djursland

En sjælden jordbåren virus er fundet i en rugmark nær Auning på Djursland. Den smitsomme virus er kun to gange tidligere set i Danmark.

Fra hvide muskeldyr til skotsk kærlighed

Cecilia Vanggaard har skiftet barndomsracen Charolais ud med Skotsk Højlandskvæg. I år udstiller hun kvien Olga, som er datter til Karen Helene, der var den første skotte på ejendommen i Syvsten ved Sæby.

Oplev en vinmark på Hjørring Dyrskue

Besøg Det Grønne Hjørne på skuet i Hjørring og bliv klogere på vinavl. Se vinstokkene og smag på dråberne den 21. og 22 juni.

Solceller er mere interessante end nogensinde før

Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten bare steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu.

Outdoorafdeling udvider igen

For fjerde år byder skuet i Hjørring velkommen til de mange besøgende, som også interesserer sig for nordjyske naturoplevelser. Outdoorafdelingen vokser med en tredjedel i forhold til sidste år, og der er masser af muligheder for at blive
Side 1 af 46 (918 artikler)Prev1234567444546Next