bannerPos

Mælkeproducent fra Djursland udvalgt til eliteuddannelse

Hanne Line Revsbech, Djursland, er en af de udvalgte, som får lov til at deltage i et nyt talentprogram, der blandt andet skal udvikle lederevner og styrke kendskab til nye teknologier.

Tenna Bang

Journalist
27-01-2019 08:42
Hanne Line Revsbech fra Djursland er blevet udvalgt til en ny eliteuddannelse for unge landmænd. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.

-Du er blevet udvalgt!

Wow, tænkte den 34-årige landmand Hanne Line Revsbech fra Djursland, da hun tilbage i oktober sad med en mail foran sig, hvor der stod, at hun var blevet tilbudt en plads på en ny eliteuddannelse for unge landmænd. 

Fra januar 2019 har 20-25 udvalgte landmænd fået mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Uddannelse skal bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget, og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

- Det første jeg tænkte var; fedt, det gad jeg bare godt, men så tænkte jeg, det går jo ikke, forklarer Hanne Line Revsbech. 
Ingen vidste på dette tidspunkt, at hun ventede sit 4. barn med ankomst i maj 2019.

- Jeg ringede for at takke nej, men de mente sagtens, at jeg kunne klare det, så nu ser det ud til, at jeg læser til eksamen med en lille baby, lyder det fra Hanne Line Revsbech.

De nye elitelandmænd

Deltagerne på eliteuddannelsen skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug. Teknologien i landbruget stormer frem og giver nye muligheder for indtjening og ikke mindst miljøpåvirkning.

Mælkeproducent Hanne Line Revsbech driver til dagligt et I/S sammen med sin mand, forældre og to ansatte i Ørsted. Hun har altid været videbegærlig og ser frem til at starte på uddannelsen.

- Jeg blev færdig med min uddannelse som agrarøkonom i 2007 som 23-årig. Siden da har jeg efterspurgt en efteruddannelse for os landmænd. Vi er flere, der leder store virksomheder. Du ser ikke andre brancher, hvor man sidder og er med på beatet med en 25 år gammel uddannelse, så det er et rigtig godt tiltag, mener hun.

Uddannelsen strækker sig fra januar frem til oktober, hvor deltagerne skal til eksamen. Hanne Line Revsbech håber på at kunne bruge uddannelsen til at udvikle sin egen virksomhed, og naturligvis få en del nye kontakter.

- Der er allerede lagt op til, at vi efterfølgende kører videre med en netværksgruppe for os, der har deltaget, siger hun.
 

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next