bannerPos

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Henrik Erichsen er glad for valget af de to nye Claas-traktorer fra maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe.
15-09-2020 12:06

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

UDDANNELSE Kjærgård Landbrugsskole er en gammel landbrugsskole med eget landbrug, som bruges i undervisningen, så eleverne får praktisk erfaring under skoleopholdet.

Landbruget består primært af kvæg- og markbrug, hvilket også afspejler sig i elevtilslutningen, men der findes også svine- og planteavlselever imellem. Derfor var der også mange ting, som skulle spille sammen, da der skulle indkøbes nye traktorer til det nye skoleår.

 - Min kollega og jeg startede for ca. to år siden med at lave lister og diskutere frem og tilbage, hvad vi skulle bruge i en ny traktor. Sidste forår begyndte vi at have de forskellige traktormærker på prøve, så det har været en længere proces, fordi vi gerne ville være sikre i vores valg, fortæller Henrik Erichsen, som underviser i teknik på Kjærgård Landbrugsskole.

Det var vigtigt for underviserne på Kjærgård Landbrugsskole, at eleverne også var med i overvejelsesprocessen. Derfor skulle alle elever også udfylde en evaluering, når de havde kørt i en demotraktor, så man fik afdækket alle fordele og ulemper. Det gav en lang liste af ønsker.

- Vi havde en forholdsvis lang liste med ting, som vi gerne ville, at traktoren skulle kunne. Vi har næsten haft alle traktormærkerne på prøve herude, så vi kunne prøve af og se, hvilke muligheder de enkelte gav. I sidste ende var det Claas-traktorerne, som opfyldte alle de ønsker, vi havde, forklarer Henrik Erichsen.

Kjærgård Landbrugsskole endte med at købe en AXION 830 og en ARION 550 med fuld udstyrspakke. Der var brug for både kraft og teknologi, så eleverne får en god fornemmelse for at køre i moderne hightech traktorer med GPS, autostyring, ISOBUS, trinløs transmission etc.

- Vi har været i dialog med alle de omkringliggende forhandlere for at undersøge mulighederne og har naturligvis også snakket med A.P. Jørgensen. Vi kender A.P. Jørgensen fra tidligere samarbejde, hvor vi både har besøgt dem for at høre om dem og deres maskiner. De har været på besøg her og vi har også lejet materiel af dem. Der har altid været et godt samarbejde med dem og de var en væsentlig årsag til, at valget faldt på de to traktorer, slutter Henrik Erichsen.

jba

0

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.

Majsen skal først i jorden til maj

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra en grovfoderrådgiver fra Velas.
Side 1 af 94 (1865 artikler)Prev1234567929394Next