bannerPos

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Kvæg- og svinerådgivere kommer til Erhvervsakademi Aarhus og får opdateret deres viden. »Den her viden gør mig til en mere kompetent rådgiver,« siger en af deltagerne svine- og foderrådgiver Søren Larsen fra SvineXperten i Skive.

Redaktionen

23-05-2019 07:08
Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Svine- og foderrådgiver Søren Larsen fra SvineXperten kører fra Skive til Erhvervsakademi Aarhus for at få mere viden om husdyrs ernæringsfysiologi. Med det kan han bedre hjælpe sine kunder, landmændene.

- Den her viden vil helt klart gøre mig til en mere kompetent rådgiver, siger Søren Larsen.

Forløbet tager fire hele undervisningsdage og en dag med eksamen. Dertil kommer lektier og forberedelse.

 

Teori og praktiske øvelser

Denne formiddag skal kursisterne lære om fordøjelsessystemet hos forskellige dyr. Om hvordan næringsstoffer i foder nedbrydes og absorberes, og omsættes i kroppen.

- Med den viden får man en baggrund for at forstå, hvordan fodring af dyrene påvirker deres produktion og sundhed, siger lektor Irene Fisker fra Erhvervsakademi Aarhus.

Ved bordene sidder kursisterne i grupper og løser opgaver. Undervisningen foregår på mindre hold, så der er mere tid til den enkelte.

- Vi veksler mellem tavleundervisning og dialog, hvor vi skal fortælle, hvad vi gør. Det er en meget god undervisningsform, siger studerende Søren Larsen.

 

Skal løfte fagfolk

De nye enkeltfag skal løfte fagfolk med en relevant erhvervserfaring og gøre dem stærkere i jobbet som for eksempel kontrollør, rådgiver, salgskonsulent eller produktionskonsulent.

- Det kan være fagfolk som teknologer, agrarøkonomer og faglærte landmænd, der er ansat i foderstofbranchen og indenfor kontrol og i rådgivning. Og som trænger til en faglig opdatering, siger lektor Irene Fisker.

 

Kun i Aarhus

På Erhvervsakademi Aarhus har man samarbejdet med erhvervet for at lave et nyt efteruddannelsesforløb med fire fag, der er målrettet til kvæg- og svinebranchen. Fagene handler om husdyrs ernæringsfysiologi, fodring og foderkvalitet, husdyrfysiologi og produktivitet samt etologi og velfærd.

Efteruddannelsesforløbet fås kun i Aarhus og næste fag »fodring og foderkvalitet« starter efter sommer og gentages igen i det nye år.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next