bannerPos

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Kvæg- og svinerådgivere kommer til Erhvervsakademi Aarhus og får opdateret deres viden. »Den her viden gør mig til en mere kompetent rådgiver,« siger en af deltagerne svine- og foderrådgiver Søren Larsen fra SvineXperten i Skive.

Redaktionen

23-05-2019 07:08
Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Svine- og foderrådgiver Søren Larsen fra SvineXperten kører fra Skive til Erhvervsakademi Aarhus for at få mere viden om husdyrs ernæringsfysiologi. Med det kan han bedre hjælpe sine kunder, landmændene.

- Den her viden vil helt klart gøre mig til en mere kompetent rådgiver, siger Søren Larsen.

Forløbet tager fire hele undervisningsdage og en dag med eksamen. Dertil kommer lektier og forberedelse.

 

Teori og praktiske øvelser

Denne formiddag skal kursisterne lære om fordøjelsessystemet hos forskellige dyr. Om hvordan næringsstoffer i foder nedbrydes og absorberes, og omsættes i kroppen.

- Med den viden får man en baggrund for at forstå, hvordan fodring af dyrene påvirker deres produktion og sundhed, siger lektor Irene Fisker fra Erhvervsakademi Aarhus.

Ved bordene sidder kursisterne i grupper og løser opgaver. Undervisningen foregår på mindre hold, så der er mere tid til den enkelte.

- Vi veksler mellem tavleundervisning og dialog, hvor vi skal fortælle, hvad vi gør. Det er en meget god undervisningsform, siger studerende Søren Larsen.

 

Skal løfte fagfolk

De nye enkeltfag skal løfte fagfolk med en relevant erhvervserfaring og gøre dem stærkere i jobbet som for eksempel kontrollør, rådgiver, salgskonsulent eller produktionskonsulent.

- Det kan være fagfolk som teknologer, agrarøkonomer og faglærte landmænd, der er ansat i foderstofbranchen og indenfor kontrol og i rådgivning. Og som trænger til en faglig opdatering, siger lektor Irene Fisker.

 

Kun i Aarhus

På Erhvervsakademi Aarhus har man samarbejdet med erhvervet for at lave et nyt efteruddannelsesforløb med fire fag, der er målrettet til kvæg- og svinebranchen. Fagene handler om husdyrs ernæringsfysiologi, fodring og foderkvalitet, husdyrfysiologi og produktivitet samt etologi og velfærd.

Efteruddannelsesforløbet fås kun i Aarhus og næste fag »fodring og foderkvalitet« starter efter sommer og gentages igen i det nye år.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next