bannerPos

Indspark til karrieplanerne

Der blev lyttet intensivt til de meget forskellige indlæg.
20-11-2020 13:55

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

I år var arrangementet af corona-hensyn flyttet til Vingsted Hotel & Konferencecenter, hvor der var god plads til de cirka 110 produktionsleder-studerende, da en række landbrugsskoler havde sat hinanden stævne, med fokus på karriere. Derudover fulgte 50-60 med virtuelt.

Temadagen blev afholdt af LandboUngdom og Sagro og overskriften var karriereplan og netværk.

- Husk at forny dig. Jeg tror på, at livslang arbejdsglæde udspringer af livslang udvikling - i stort og småt, lød det fra Sagros virksomhedsrådgiver Bo Kær Pedersen, da han indledningsvis kom med input til, hvordan de unge bedst bruger en karriereplan for at sikre, at de er bevidste om, hvor de gerne vil hen, og hvilke ønsker de kunne have til deres arbejdsplads.

Flere af dagens foredragsholdere gav et personligt indblik i, hvordan deres karriere er forløbet hidtil, hvilke bump på vejen, de har mødt, og hvilke drejninger deres karriere pludselig har taget. Det hele fortalt og præsenteret primært af andre unge landmænd og dermed i øjenhøjde med dagens unge publikum.

En af dagens indlægsholdere var den 28-årige vendelbo Jonas Ellitsgaard Jensen, der via en online-forbindelse fortalte om sin vej til at blive selvstændig landmand/svineproducent.

- Det har altid været min drøm at blive selvstændig. Jeg satte mig tidligt nogle mål og krav vedrørende opsparing, kompetenceudvikling og det liv, jeg gerne ville skabe for mig selv, berettede Jonas Ellitsgaard Jensen, der blev færdig som agrarøkonom i 2016.

Efter uddannelsen til produktionsleder blev han ansat på en svineejendom, hvor han blev ansvarshavende for 7-30 kilos produktionen.

Mange af de unge kommende landmænd spidsede også ører, da 24-årige Rune fra Haderslev var igennem på en online-forbindelse fra Rusland.

Han kunne berette om, hvordan det er at gøre karriere i en international landbrugsvirksomhed, i dette tilfælde Goodvalley, der driver landbrug i Østeuropa, og arbejde som leder i et land med en helt anderledes kultur.

Programmet blev rundet af med en overvældende dosis inspiration og motivation leveret af den tidobbelte verdensmester i kanoroning, Arne Nielsson.

teba

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next