bannerPos

EUX-uddannelsen flytter hjem på Lundbæk

EUX-uddannelsen på Nordjyllands Landbrugsskole kan nu tages alene på skolen i Lundbæk, hvor eleverne hidtil har været nødtaget til at tage dele af undervisningen i Aars. Samtidig har uddannelsen fået større fokus på økonomi og finansiering til stor gevinst for eleverne, mener Erik Poulstrup, som er forstander på skolen.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
27-05-2019 06:20
Fra august vil EUX-eleverne på Nordjyllands Landbrugsskole kunne tage hele uddannelsen på Lundbæk, uden at skulle have undervisning på Erhvervsskolerne i Aars som hidtil. Og som noget nyt bliver det med et endnu større fokus på økonomi og finansiering.

Nordjyllands Landbrugsskole har udvidet deres samarbejde med Aalborg Handelsskole. Det betyder, at al undervisning på EUX-uddannelsen nu kan tages på Lundbæk.

Hidtil har det været sådan, at eleverne har modtaget dele af undervisningen på Lundbæk og dele på Erhvervsskolerne i Aars.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Erhvervsskolerne i Aars, og eleverne har også været glade for undervisningen, men de blev aldrig rigtig tilfredse med køreturen, forklarer Erik Poulstrup, som er forstander på Nordjyllands Landbrugsskole.

 

Samarbejde

Tilfredsheden med uddannelsen og utilfredsheden med køreturen fik Nordjyllands Landbrugsskole til at tænke i nye baner, fordi de kunne fornemme, at flere elever overvejede en anden landbrugsskole alene for at slippe for køreturen mellem Lundbæk og Aars.

Erik Poulstrup ringede til Aalborg Handelsskole, som ikke var i tvivl. De ville rigtig gerne være en del af undervisningen af EUX-elever på Lundbæk.

EUX-uddannelsen er en uddannelse, hvor man kombinerer landmandsuddannelsen med gymnasial undervisning.

 

Ekstra fokus på økonomi og finansiering

Men ikke alene er det nyt, at al undervisning nu tages på Lundbæk. EUX-uddannelsen har også fået et løft.

- Vi har altid fået rigtig meget ros for vores lederuddannelser, som har ekstra fokus på økonomi, finansiering, strategi og så videre og det har vi valgt at videreføre til vores EUX-elever, fortæller Erik Poulstrup.

Det betyder, at »den nye« EUX-uddannelse også får et særligt fokus på økonomi og finansiering blandt andet gennem valgfag.

- Vi tilbyder finansiering på C-niveau, men nu også på B-niveau og det er der ikke andre EUX-uddannelser der gør i Danmark, forklarer Erik Poulstrup.

 

Allerede fra august

Det nye tilbud, som allerede starter efter sommerferien, kommer i høj grad eleverne til gode mener forstanderen:

- Eleverne vil komme til at stå langt stærkere som selvstændige, og det samme gælder dem, der gerne vil noget indenfor økonomi.

Den nye opgradering gælder fra august, hvor det næste hold EUX-elever møder ind.

 

Udsigt til hæderligt mælke-år

Mens stabile mælkepriser i 2019 gav de fleste mælkeproducenter mulighed for at konsolidere sig, er der udsigt til et endnu bedre 2020.

- Høj notering må ikke sløve

Mens et fantastisk 2019 ser ud til at blive endnu bedre i 2020, opfordrede økonomikonsulent svineproducenterne til at holde fokus på nøgletal og optimering frem for bundlinje.

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.
Side 1 af 67 (1331 artikler)Prev1234567656667Next