bannerPos

EUX-uddannelsen flytter hjem på Lundbæk

EUX-uddannelsen på Nordjyllands Landbrugsskole kan nu tages alene på skolen i Lundbæk, hvor eleverne hidtil har været nødtaget til at tage dele af undervisningen i Aars. Samtidig har uddannelsen fået større fokus på økonomi og finansiering til stor gevinst for eleverne, mener Erik Poulstrup, som er forstander på skolen.

Tenna Bang

Journalist
27-05-2019 06:20
Fra august vil EUX-eleverne på Nordjyllands Landbrugsskole kunne tage hele uddannelsen på Lundbæk, uden at skulle have undervisning på Erhvervsskolerne i Aars som hidtil. Og som noget nyt bliver det med et endnu større fokus på økonomi og finansiering.

Nordjyllands Landbrugsskole har udvidet deres samarbejde med Aalborg Handelsskole. Det betyder, at al undervisning på EUX-uddannelsen nu kan tages på Lundbæk.

Hidtil har det været sådan, at eleverne har modtaget dele af undervisningen på Lundbæk og dele på Erhvervsskolerne i Aars.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Erhvervsskolerne i Aars, og eleverne har også været glade for undervisningen, men de blev aldrig rigtig tilfredse med køreturen, forklarer Erik Poulstrup, som er forstander på Nordjyllands Landbrugsskole.

 

Samarbejde

Tilfredsheden med uddannelsen og utilfredsheden med køreturen fik Nordjyllands Landbrugsskole til at tænke i nye baner, fordi de kunne fornemme, at flere elever overvejede en anden landbrugsskole alene for at slippe for køreturen mellem Lundbæk og Aars.

Erik Poulstrup ringede til Aalborg Handelsskole, som ikke var i tvivl. De ville rigtig gerne være en del af undervisningen af EUX-elever på Lundbæk.

EUX-uddannelsen er en uddannelse, hvor man kombinerer landmandsuddannelsen med gymnasial undervisning.

 

Ekstra fokus på økonomi og finansiering

Men ikke alene er det nyt, at al undervisning nu tages på Lundbæk. EUX-uddannelsen har også fået et løft.

- Vi har altid fået rigtig meget ros for vores lederuddannelser, som har ekstra fokus på økonomi, finansiering, strategi og så videre og det har vi valgt at videreføre til vores EUX-elever, fortæller Erik Poulstrup.

Det betyder, at »den nye« EUX-uddannelse også får et særligt fokus på økonomi og finansiering blandt andet gennem valgfag.

- Vi tilbyder finansiering på C-niveau, men nu også på B-niveau og det er der ikke andre EUX-uddannelser der gør i Danmark, forklarer Erik Poulstrup.

 

Allerede fra august

Det nye tilbud, som allerede starter efter sommerferien, kommer i høj grad eleverne til gode mener forstanderen:

- Eleverne vil komme til at stå langt stærkere som selvstændige, og det samme gælder dem, der gerne vil noget indenfor økonomi.

Den nye opgradering gælder fra august, hvor det næste hold EUX-elever møder ind.

 

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next