bannerPos

EUX-uddannelsen flytter hjem på Lundbæk

EUX-uddannelsen på Nordjyllands Landbrugsskole kan nu tages alene på skolen i Lundbæk, hvor eleverne hidtil har været nødtaget til at tage dele af undervisningen i Aars. Samtidig har uddannelsen fået større fokus på økonomi og finansiering til stor gevinst for eleverne, mener Erik Poulstrup, som er forstander på skolen.

Tenna Bang

Journalist
27-05-2019 06:20
Fra august vil EUX-eleverne på Nordjyllands Landbrugsskole kunne tage hele uddannelsen på Lundbæk, uden at skulle have undervisning på Erhvervsskolerne i Aars som hidtil. Og som noget nyt bliver det med et endnu større fokus på økonomi og finansiering.

Nordjyllands Landbrugsskole har udvidet deres samarbejde med Aalborg Handelsskole. Det betyder, at al undervisning på EUX-uddannelsen nu kan tages på Lundbæk.

Hidtil har det været sådan, at eleverne har modtaget dele af undervisningen på Lundbæk og dele på Erhvervsskolerne i Aars.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Erhvervsskolerne i Aars, og eleverne har også været glade for undervisningen, men de blev aldrig rigtig tilfredse med køreturen, forklarer Erik Poulstrup, som er forstander på Nordjyllands Landbrugsskole.

 

Samarbejde

Tilfredsheden med uddannelsen og utilfredsheden med køreturen fik Nordjyllands Landbrugsskole til at tænke i nye baner, fordi de kunne fornemme, at flere elever overvejede en anden landbrugsskole alene for at slippe for køreturen mellem Lundbæk og Aars.

Erik Poulstrup ringede til Aalborg Handelsskole, som ikke var i tvivl. De ville rigtig gerne være en del af undervisningen af EUX-elever på Lundbæk.

EUX-uddannelsen er en uddannelse, hvor man kombinerer landmandsuddannelsen med gymnasial undervisning.

 

Ekstra fokus på økonomi og finansiering

Men ikke alene er det nyt, at al undervisning nu tages på Lundbæk. EUX-uddannelsen har også fået et løft.

- Vi har altid fået rigtig meget ros for vores lederuddannelser, som har ekstra fokus på økonomi, finansiering, strategi og så videre og det har vi valgt at videreføre til vores EUX-elever, fortæller Erik Poulstrup.

Det betyder, at »den nye« EUX-uddannelse også får et særligt fokus på økonomi og finansiering blandt andet gennem valgfag.

- Vi tilbyder finansiering på C-niveau, men nu også på B-niveau og det er der ikke andre EUX-uddannelser der gør i Danmark, forklarer Erik Poulstrup.

 

Allerede fra august

Det nye tilbud, som allerede starter efter sommerferien, kommer i høj grad eleverne til gode mener forstanderen:

- Eleverne vil komme til at stå langt stærkere som selvstændige, og det samme gælder dem, der gerne vil noget indenfor økonomi.

Den nye opgradering gælder fra august, hvor det næste hold EUX-elever møder ind.

 

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next