bannerPos

Du skal udvikle dine lederevner - også i 2020

Planlægningstavle og forbedringstavle er et nyttigt redskab, men kan bruge i den daglige ledelse.
01-01-2020 11:47
Er du klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere? Hvis, har du mulighed for at tilmelde dig næste Lean-kursus.

Af Svine- og HR-rådgiver Mette Holst Tygesen, Landbonord

LEDELSE Hvis du ikke allerede har gjort det, så burde du tilføje endnu et nytårsforsæt til din liste. Vel at mærke til den liste af nytårsforsætter, som du har tænkt dig at indfri. Det handler om efteruddannelse. En mulighed for dig til at gå ind og lede din virksomhed med input udefra.

I LandboNord oplever vi, at flere og flere landmænd bliver bevidste om, at ledelse er en vigtig disciplin. Landbrugsvirksomhederne er i dag så store, at der bliver ansat flere medarbejdere - og ofte fra flere forskellige lande. Det kræver derfor en målrettet indsats at få alle medarbejdere til at trække i samme retning. Og du som leder skal ikke trække læsset alene.

Små opgaver der gør en forskel

Her i LandboNord har vi netop afsluttet kurset Lean Ledelse, som er et akademifag. Det er et kursus, hvor du som deltager får kendskab til en lang række praktiske værktøjer, som du kan bruge i din daglige ledelse. Kursisterne bliver mellem kursusdagene sendt hjem med små opgaver, som de skal afprøve hjemme på bedriften. Her får deltagerne typisk øjnene op for, at der er flere situationer, som de med fordel kan løse på en anden måde, end de plejer.

Et eksempel er i forbindelse med tavlemøderne, hvor du starter med at rose dine medarbejdere og kollegaer. I forbindelse med seneste kursus kom en af kursisterne begejstret tilbage, efter at have introduceret tavlemøder, og sagde: »Det var en af de bedste arbejdsdage, vi længe har haft. Efter vi havde fået rost hinanden, red vi ligesom på en positiv bølge resten af dagen.«

Der er stor tilfredshed med Lean Ledelse-kurserne. Flere af kursisterne har været på andre ledelseskurser indenfor akademifagene, men de fremhæver især det her kursus, som det der er nemmest at anvende direkte i praksis. Nogle af tilbagemeldingerne lyder blandt andet på, at kursisterne får nogle værktøjer med hjem, som de kan bruge i hverdagen, hvilket blandt andet betyder, at de bliver bedre til at inddrage medarbejderne og får dem til at tage mere ansvar i hverdagen.

En lille forskel med stor effekt

Derfor er min opfordring i 2020, at du tager aktivt stilling til, om du er klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere. Skal vi gribe ned i posen med klichéer, så er det første skridt altid det sværeste, men når du først kommer i gang, kan en lille forskel have en stor effekt. På kurset i LandboNord oplever vi nu, at de gamle kursister begynder at tilmelde deres medarbejdere til vores næste Lean-kursus i foråret 2020, som vi afholder i Brønderslev i samarbejde med Seges og Erhvervsakademi Aarhus.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next