bannerPos

Du skal udvikle dine lederevner - også i 2020

Planlægningstavle og forbedringstavle er et nyttigt redskab, men kan bruge i den daglige ledelse.
01-01-2020 11:47

Er du klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere? Hvis, har du mulighed for at tilmelde dig næste Lean-kursus.

Af Svine- og HR-rådgiver Mette Holst Tygesen, Landbonord

LEDELSE Hvis du ikke allerede har gjort det, så burde du tilføje endnu et nytårsforsæt til din liste. Vel at mærke til den liste af nytårsforsætter, som du har tænkt dig at indfri. Det handler om efteruddannelse. En mulighed for dig til at gå ind og lede din virksomhed med input udefra.

I LandboNord oplever vi, at flere og flere landmænd bliver bevidste om, at ledelse er en vigtig disciplin. Landbrugsvirksomhederne er i dag så store, at der bliver ansat flere medarbejdere - og ofte fra flere forskellige lande. Det kræver derfor en målrettet indsats at få alle medarbejdere til at trække i samme retning. Og du som leder skal ikke trække læsset alene.

Små opgaver der gør en forskel

Her i LandboNord har vi netop afsluttet kurset Lean Ledelse, som er et akademifag. Det er et kursus, hvor du som deltager får kendskab til en lang række praktiske værktøjer, som du kan bruge i din daglige ledelse. Kursisterne bliver mellem kursusdagene sendt hjem med små opgaver, som de skal afprøve hjemme på bedriften. Her får deltagerne typisk øjnene op for, at der er flere situationer, som de med fordel kan løse på en anden måde, end de plejer.

Et eksempel er i forbindelse med tavlemøderne, hvor du starter med at rose dine medarbejdere og kollegaer. I forbindelse med seneste kursus kom en af kursisterne begejstret tilbage, efter at have introduceret tavlemøder, og sagde: »Det var en af de bedste arbejdsdage, vi længe har haft. Efter vi havde fået rost hinanden, red vi ligesom på en positiv bølge resten af dagen.«

Der er stor tilfredshed med Lean Ledelse-kurserne. Flere af kursisterne har været på andre ledelseskurser indenfor akademifagene, men de fremhæver især det her kursus, som det der er nemmest at anvende direkte i praksis. Nogle af tilbagemeldingerne lyder blandt andet på, at kursisterne får nogle værktøjer med hjem, som de kan bruge i hverdagen, hvilket blandt andet betyder, at de bliver bedre til at inddrage medarbejderne og får dem til at tage mere ansvar i hverdagen.

En lille forskel med stor effekt

Derfor er min opfordring i 2020, at du tager aktivt stilling til, om du er klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere. Skal vi gribe ned i posen med klichéer, så er det første skridt altid det sværeste, men når du først kommer i gang, kan en lille forskel have en stor effekt. På kurset i LandboNord oplever vi nu, at de gamle kursister begynder at tilmelde deres medarbejdere til vores næste Lean-kursus i foråret 2020, som vi afholder i Brønderslev i samarbejde med Seges og Erhvervsakademi Aarhus.

0

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.

Etablering af kløvergræs er godt i august

Udbyttegevinsten i første slæt 2021 ved etablering primo august er omkring 1.000 FEN pr. hektar sammenlignet med såning omkring 1. september, oplyser DLF Seeds

Tips til høsttiden

Selv om det primært er høsten, der er i fokus på denne tid af året, er der også andre vigtige ting, der skal overvejes vedrørende markbruget. Brug også tiden på mejetærskeren til overblik.
Side 1 af 88 (1756 artikler)Prev1234567868788Next