bannerPos

Få overblik over transportomkostningerne

Det er de færreste landmænd, der gør sig den tjeneste at regne omkostningerne ved transport af afgrøder ud. Derfor har Seges udviklet et regnearksprogram, som kan hjælpe med at estimere tidsforbruget. Arkivfoto

Redaktionen

12-04-2019 06:20
Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Langt de fleste landmænd har forskellige poster inden for afgrøder og foder, som skal transporteres rundt eller væk fra bedriften, men det er meget individuelt, hvor store omkostninger opgaverne har i kroner og tid fra gård til gård.

Det samlede tidsforbrug til transport afhænger blandt andet af placering af lagre og stalde, afstand fra lagre til mark, indbyrdes afstande mellem marker og kapacitet på transportsystemer. De medgåede omkostninger til transport afhænger herudover også af lønniveauet.

For at fastslå de reelle omkostninger kan man registrere den tid, der bruges på transport, og beregne timepriser for transportsystemet (hvad koster en traktortime, en medarbejdertime, en lejet time med lastvogn, red.). Sådan lyder et råd fra Seges, som har udviklet et regnearksprogram, som kan hjælpe med at estimere tidsforbruget.

Programmet er for nylig blevet opdateret og kan hentes på Landbrugsinfo. Ved at bruge programmet kan man fastlægge sit eget bud på transportomkostninger.

Alle regler i programmet gælder markstørrelser på omkring ti hektar, hvor det bliver dyrere ved markstørrelser under ti hektar og lidt billigere ved større marker.

Man kan se et eksempel på, hvordan forskellige tommelfingerregler kan anvendes i en video, som Seges har produceret på Landbrugsinfo.dk. 

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next