bannerPos

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Metsjö gør sig både indenfor byggeri og produktion af trailervogne. Fotos: Metsjö
27-07-2020 12:47

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

MASKINER Svenske Ivarssons i Metsjö, der producerer krogløftere og trailere, der også kendes på det danske marked, har netop besluttet at fordoble sin kapacitet på samlefabrikken nær Linköping.

Byggeriet af udvidelsen af fabrikken er i fuld gang og ventes klart og færdigt i januar 2021. I de ye faciliteter, skal der bygges krogløftere, trailere ligesom der skal være kemisk oplagringsplads.

Med udvidelsen af produktionskapaciteten, råder Metsjö over 21.000 kvadratmeter produktionsbygninger. Bygninger, som virksomheden selv har stået for, da man også bygger industri- og landbrugshaller og bygninger.

Metsjös halkonstruktioner tilbydes i mange udgaver med fleksible løsninger og god loftshøjde, der i virksomhedens eget tilfælde er afgørende for produktionen af store trailere og krogløftere, som Metsjö er kendt for.

 

Trodser corona-krise

Beslutningen om at øge produktionskapaciteten blev taget i sidste måned, og at beslutningen dermed er taget midt under corona-krisen, er der ikke noget underligt ved.

Metsjö oplever nemlig, at til trods for krisen klarer mange af deres kunder inden for landbrugs- og byggebranchen sig relativt godt.

Og takket være virksomhedens lager- og produktionsfilosofi om at fremstille hele produktet fra råmateriale til færdigt produkt med en lav andel af underleverandører, har Metsjö været i stand til at holde produktionen fuldt i gang gennem hele corona-krisen.

Administrerende direktør, Anders Ivarsson, nævner ikke mindst flere produkter og eksportmarkeder i vækst, som grunden til produktionsudvidelsen netop nu.

-  Når vi nu fordobler vores samlefabrik og øger vores produktionskapacitet betydeligt skyldes det blandt andet, at monteringen er blevet mere og mere central i årenes løb, efterhånden som hydrauliske optioner er blevet mere populære, forklarer Anders Ivarsson i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Som eksempler på nævner han et nyudviklet hydraulisk tag, hydrauliske aksler og en nyudviklet automatisk styring.

-  Vi har yderligere oplevet en øget efterspørgsel fra for eksempel det tyske, danske og norske marked, hvilket betyder, at vi er nødt til at øge vores produktionskapacitet, slutter direktøren.

jba

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next