bannerPos

Specialist i alle typer hegn

Kenn Ransby, (billedet), står sammen med Jørn Mølby i spidsen for Poda Hegn i Gesten – et af i alt 17 Poda-centre fordelt over hele landet. Sammen står de også for virksomheden Miljøstald – ligeledes i gesten. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
01-04-2020 15:11
Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

HEGN - Jeg plejer at sige at vi løser fra 0 – 30 kilometer hegn – der er ingen grænse, vi giver den fuld skrue, fortæller Kenn Ransby fra Poda Hegn i Gesten, der er et af i alt 17 Poda-centre på landsplan, hvor man også finder Poda-butikker fordelt over hele landet med et udvalg af de mest almindelige Poda-produkter.

Siden 1975 har Poda Hegn solgt, monteret og serviceret kilometervis af hegn til landbrug, virksomheder og industri samt have og park, og hegns-udbyderener i dag blandt Danmarks førende hegnsleverandører. Dengang var man banebrydende med det elektriske hegn til indhegning af dyr, hvor man tidligere ofte havde benyttet sig ag pigtråds- og lægtehegn.

 

Både by og land

Landbruget, herunder både heltids- som fritidslandbruget, fylder en betydelig del af kundegruppen hos Poda Hegn, hvor man tilbyder hegnsløsninger i mange typer - alt efter formål.

Indhegning af kvæg, får og geder samt hestefolde, og hegn omkring naturområder og plantager. Men også industrihegn og hegn omkring offentlige institutioner, som eksempelvis børnehaver laves i stor stil. Og det gælder både nyetablerede hegn samt renoveringer og reparation af eksisterende hegn.

-  Man kan sige at vi laver ale med ordet ”hegn” i både land og by. Vi har hele tiden bredt os meget ud, forklarer Kenn Ransby, der med en baggrund som miljøtekniker og sælger, selv blev en del af Poda Hegn for syv år siden med centeret i Gesten, der dengang var et af de mindste i Danmark, men siden har vokset sig til et af de stærkeste med syv ansatte.

 

Vejr og corona

Og der er bud efter både Kenn Ransby, og hans kolleger fra Poda Hegn rundt omkring i landet. Syv års vækst er det blevet til for hans egen afdeling, og Kenn vurderer selv, at der er potentiale for yderligere vækst. Man har været på udkig efter et par kolleger mere – i første omgang én mand mere til at kunne aflaste Kenn, der også står for det administrative.

På spørgsmålet omkring corona-virussen, og de begrænsninger den indtil videre har givet for erhvervslivet i Danmark, vurderer Kenn Ransby, at den ikke umiddelbart har indflydelse på arbejdet, da man jo arbejder i små grupper i det fri, langt fra kunden og andre mennesker i nærheden.

Heller ikke det våde efterår og den våde milde vinter har haft betydning for hegnsarbejdet. Omvendt ville koldt vintervejr med frost heller ikke have givet problemer.

- Det ville kun være, hvis vi fik permafrost her i Danmark, griner Kenn Ransby, der kigger frem mod foråret og sommeren. Se mere på www.poda.dk.

jba

 

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next