bannerPos

Inspirationsaften hos bæravler

Ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen dyrker blandt andet solbær, ribs og hyben på ejendommen i Kogsbølle. Onsdag den 17. juni giver han en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
02-06-2020 08:00
Bæravlen er i fokus, når LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterer til inspirationsaften onsdag den 17. juni i Kogsbølle.

Produktionen af lækre fynske bær hviler på en stolt tradition og byder på mange spændende muligheder. At dyrke bær kræver faglig viden, flid, dygtighed og lidt held. Samtidig er her en produktion, hvor man både har mulighed for at levere en mindre mængde af udvalgte bær til den meget kvalitetsbevidste kunde, der er villig til at betale en høj pris, eller der kan produceres en større mængde til brug for dagligdagsprodukter som saft, most og marmelade.

LandboUngdom og Økologisk Landsforening gerne være med til at inspirere og vise eksempler på spændende produktioner på nye muligheder for etablering, og onsdag den 17. juni klokken 18-21 vil ejendommen Kogsbøllegård, Kogsbøllevej 42 ved Nyborg lægge rammer til.  Det er en aften, der er for alle LandboUngdoms medlemmer, der drømmer om egen produktion – uanset om den skal være økologisk eller konventionel. 

Emner om produktion

På Kogsbøllegård dyrker ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen blandt andet solbær, ribs og hyben, og han vil denne aften give en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion.

Efter aftensmad vil Hanne Lindhard, rådgiver hos HortiAdvice, fortælle om etablering og pleje, hvorefter Svend Jensen, kvalitetschef GASA Nordgrønt, kommer omkring emner som økonomi i frugt- og bærproduktion, markedssituationen, og mulighed for at blive leverandør til Gasa Nordgrønt.

Jens Hermansen fra Økologisk Landsforening runder aftenen af med generelle overvejelser og erfaringer omkring etablering.

Arrangementer er gratis for medlemmer af LandboUngdom og tilmelding skal ske til Mikkel Dreyer, formand for Midtfyns LandboUngdom.

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next