bannerPos

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Yara anbefaler, at selen arbejdes ind i grovfoderet ved korrekt tildeling af handelsgødning.
04-04-2020 09:25

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

- Selen er ikke essentielt for græsset, men er et vigtigt mineral for alle dyr. Og vi ved, at optageligheden hos dyr er langt større, hvis selen gives via grovfoderet end gennem indkøbte mineraler.

- Ved at bruge en handelsgødning med højt selenindhold opnår man et tilpas indhold af selen i græsset. Dermed kan sundheden i besætningen øges, og/eller der kan spares på indkøbte mineraler, siger agronom Jens Bach Andersen fra Yara og henviser til landsforsøg med Yaras selenberigede handelsgødninger gennem flere år.

- Her vises det klart, at selenberigede handelsgødninger kan øge selenindholdet i græsset op til 10 gange, siger han.

Selen jævnt gennem sæsonen

Om den selenberigede handelsgødning skal tildeles af flere omgange afhænger af, hvordan de enkelte ensilagestakke håndteres på bedriften.

- Det afgørende er, at selen bliver givet til det slæt, der fodres med i længst tid.

- Det typiske er, at der lægges to slæt græs i samme dynge, og der vil det ikke være nødvendigt, at begge slæt er fuldt beriget med selen. Det vigtige er, at man er opmærksom på, at dyrene får selen jævnt gennem sæsonen, siger Jens Bach Andersen og anbefaler Yara Bela selen for et tilpas indhold af selen i græsset.

 

hl

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next