bannerPos

Landbruget er interessant for investorer

Eksterne investorer er begyndt at få øjnene op for landbruget. (Arkivfoto)
25-10-2019 12:06

Udsigt til afkast på 10-15 procent gør dansk landbrug interessant for eksterne investorer.

- Du kan som landmand være et godt og interessant aktiv for investorer. Landbruget har nemlig det, som investorer sukker efter – en sund og overskudsgivende produktion, skriver Sagro.

- Til gengæld har investorerne dét, som landbruget mangler – risikovillige og »billige« penge, fortætter rådgivningsvirksomheden, der forklarer, at dansk landbrug er inde i en rivende udvikling, hvor større enheder baner vejen for sunde og profitable enheder. Det kræver kapital. Og de investorer, der er med på vognen, har udsigt til afkast af egenkapitalen på 10-15 procent.

Prissætningen på landbrugsejendomme er aktuelt historisk attraktiv. Det skyldes primært et aktuelt stort udbud, som følge af omstillingen og et stort generationsskifte i landbruget.

- Vi har allerede gennemført en række succesfulde forløb, der både giver stort afkast til investorer, og bringer Danmark videre, skriver rådgivningsvirksomheden.

Der er flere modeller, men mest gængs er, at ejendommene købes med en yngre landmand som medinvestor. Landmanden drifter efterfølgende ejendommen.

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next