bannerPos

Gunstige tider for ejerskifte i landbruget

Den 19/11 er der en stor ejerskiftekonference i Agri Nord Idrætscenter.
25-10-2019 15:10

Økonomien og trimmede landbrugsbedrifter betyder, at det begynder at kunne lade sig gøre at sende gårde videre til næste generation.

Indtjeningskrise og finanskrise har i de sidste mange år gjort det mere end vanskeligt at sende landbrugsbedrifter videre til en ny generation.

Gennemsnitsalderen på landmændene er steget, og gennemsnitsalderen for en dansk landmand nærmer sig 60 år.

Men nu ser det ud til, at det lysner for erhvervet. Det vurderer virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jørgen Cæsar Jensen.

- Vi er igennem krisen, og aktuelt er der godt styr på indtjeningen. Den forbedrede økonomi gør derfor, at det rent faktisk er muligt nu, siger rådgiveren.

Agri Nord sætter fokus på ejerskiftet i landbruget henover efteråret. Den 19/11 er der en stor ejerskiftekonference i Agri Nord Idrætscenter med blandt andre hjerneforsker Peter Lund Madsen, der vil give sit bud på, hvorfor den unge og den ældre landmand ikke altid har samme syn på et ejerskifte.

Fra Nordjyske Bank kommer bankdirektør Claus Andersen som repræsentant for den traditionelle finansiering, og der vil være oplæg ved landbrugskundechef i Vækstfonden, Karsten Brixen.

Dagen slutter med en paneldebat med pengeinstitutterne, landmændene og rådgivere.

- Det er en fantastisk mulighed for at få stillet de spørgsmål, man har, siger Jørgen Cæsar Jensen.

 

Landbrugene er blevet rentable

Priserne på landbrugsprodukterne er stigende, og oveni det skal lægges, at de bedrifter, der har klaret sig igennem de hårde økonomiske tider, har et toptrimmet og optimeret produktionsapparat.

- Vi har i dag rentable virksomheder, det giver mening at sende videre, og som er attraktive for næste generation, siger Jørgen Cæsar Jensen, som oplever at flere og flere eksterne investorer melder sig på banen.

- Vi oplever, at eksterne investorer begynder at rette henvendelse til nogle af vores kunder. Det skyldes især den negative rente og de lave jordpriser, der går det attraktivt at investere i landbrug, siger Jørgen Cæsar Jensen.

Konferencen følges op af en faglig dag den 28/11 med indlæg fra eksperter fra Seges og Agri Nord, som vil gå i dybden med en række af de tekniske forhold, der gælder for et generationsskifte.

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next