bannerPos

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

Nicolai Pedersen er salgschef for Danmark hos GreenTec, der har både administration, produktion og produktudvikling i Kolding. Foto: John Ankersen
25-06-2020 09:54

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Tekst: John Ankersen

HEGNSKLIPNING – Vi tilbyder altid to løsninger til kunden, uanset om det handler om hækklipning eller hegnsklipning. Sådan lyder det fra Nicolai Pedersen, der er salgschef for Danmark hos GreenTec i Kolding, der producerer og sælger et bredt program indenfor hegns- og hækklippere til både Danmark og en række eksportmarkeder i hele verden.

I Danmark finder en betydelig del af hegnsklipperne vej til blandt andet landbruget og maskinstationer, hvor både efterspørgslen og behovet for hegnsklipning er stort.

I produktprogrammet finder man blandt andet armklipperne i Scorpion-serien – armklippere, der udvider rækkevidden, så man kan klippe grene på de højeste hække og hegn eller græs i de dybeste grøfter og skrænter. Armklipperne er tilgængelige i lodrette arbejdsbredder fra 4,3 til 9,3 meter og i vandrette arbejdsbredder fra 3,3 til 8,3 meter.

De kan påmonteres både traktorer og andre hjullæssere, og er dermed en både fleksibel og billig løsning for kunden. Kunderne er, ifølge Nicolai Pedersen, både maskinstationer, større gårde og godser og ikke mindst kommuner – alle med det lidt større behov.

Armklipperne er fleksible med op til 220 graders drejemulighed og kan bagmonteres på traktorer med en minimusvægt på 1500 kilo. Scorpion 330 og 430 S kan også frontmonteres.

Redskabsramme til hegn og hæk

GreenTec´s HXF redskabsramme er en anden mulighed i forbindelse med hegnsklipning, og landskabspleje generelt.

HXF redskabsrammen, der findes i tre forskellige størrelser 2302, 2802 og 3302, er især en ideel løsning på grund af dens fleksibilitet i forhold til det køretøj, den påmonteres. For det kan være alt fra minilæsser, kompakt traktor, frontlæsser, teleskoplæsser – til gummiged eller rendegraver.

Et dybt sortiment af redskaber til hæk- og hegnsklipning kan hurtigt på- eller afmonteres på rammen.

I programmet over hæk- og hegnsklippere finder man også serierne HX, HS og HL, der dækker over fingerklippere i arbejdsbredder på op til 2,7 meter, der kan klippe og beskære grene i tykkelser fra 4 til 11 centimeter.

Grensave efter arbejdsbredde og grentykkelse

Grensave er relevante redskaber i forbindelse med hegnsklipning. Og GreenTec producerer og tilbyder et bredt program af grensave i sin egen LRS-serie.

Grensave med arbejdsbredder fra 1,40 og op til 4,8 meter arbejdsbredde, der kan klare grene i tykkelser på mellem 10 og 21 centimeter i diameter.  Og GreenTec´s grensave er populære:

- Vi har produceret grensave i 20 år, hvor vi også sælger til private label ude i Europa, forklarer Nicolai Pedersen.

I forbindelse med hegnsklipning, producerer GreenTec også hæk- og hegnssnittere – sidstnævnte under modelbetegnselsen RM 232.

-  Hegnssnitteren snitter og findeler grenene. Findelingen sker mekanisk og der er ingen oprydningsarbejde bagefter, forklarer Nicolai Pedersen, der tilføjer, at hegnssnitteren især er populær hos maskinstationer og kommuner.

Hegnssnitteren kan håndtere grene i op til fire centimeters tykkelse.

Slagleklippere og ny fingerklipper

Slagleklippere er en traditionel og kendt form for klipper, og som GreenTec producerer og tilbyder med FR-serien, der dækker over slagleklippere i 0,9 til 1,6 meters arbejdsbredde.

-  Herhjemme er slagleklippere måske lidt oversete, men i for eksempel England foretrækker man slagleklippere, forklarer Nicolai Pedersen.

FR-serien er et nyt produkt fra GreenTec, der ikke har produceret slagleklippere før.

Dertil kommer en anden nyhed – fingerklipperen i serien HS 172 - 242.

Fingerklipperen findes i tre modeller – 1,70 meter, 2,10 meter og 2,40 meter.

-  Den forventer vi os meget af til vedligeholdelse af læhegn, fortæller Nicolai Pedersen.

Fingerklipperen kan monteres på traktorer, læssere og gravemaskiner. Og Nicolai Pedersen fremhæver især fingerklipperens evne til at lave pæne hegn, da den laver et fint snit på grene op til 6 cm i tykkelse.

-  Med fingerklipperen har vi lavet et prisbilligt setup for landmanden, siger Nicolai Pedersen, der tilføjer, at man påtænker en landsdækkende kampagne for den nye fingerklipper senere på året.

0

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

Ny vaskerobot øger vaskeflowet i fjerkræhuse

Jydsk Tagmaling har 170 vask om året i fjerkræhuse. Til det har de netop investeret i en vaskerobot fra Washpower. En robot som tager det tunge slid, gør det manuelle arbejde lettere og øger flowet i det daglige arbejde.
Side 1 af 85 (1699 artikler)Prev1234567838485Next