bannerPos

Direktør for kreaturslagteri: - Vigtigt at stå sammen igennem krisen

- Vi har ikke fyret nogen, selv i den nuværende situation, men vi har haft nogle ansatte på arbejdsfordeling, siger Carsten Nielsen, direktør for Mogens Nielsens kreaturslagteri.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
05-06-2020 09:06
Hvis det står til Carsten Nielsen, så gør regeringen klogest i, ikke at åbne grænserne på vid gab denne sommer, selv om han som direktør for et kreaturslagteri har mærket meget til coronakrisen.

CORONA - Jeg synes vi skal holde fast nu, så vi kommer igennem det, Og vi skal jo nå igennem en del dage før der kommer en vaccine. Men selvfølgelig burde man åbne mere op herhjemme, så længe der stadig er sygehuspersonale nok til at tage sig af de syge, siger direktør for Mogens Nielsns Kreaturslagteri, Carsten Nielsen.

Hans udmelding kommer til trods for, at de gennemgribende lukninger af blandt andet restauranter og hoteller har været en dyr fornøjelse for dem, der leverer oksekød til restauranterne. Det gælder blandt andet hos netop kreaturslagteriet i Herlufmagle.

- For to år siden ændrede vi i vores strategi, så vi leverer til restauranter, kantiner, museer og hoteller. Så det er jo klart, at det har ændret sig lidt, Derfor er vi lidt hårdere ramt nu end hvis vi havde solgt det hele til en grossist, som vi gjorde tidligere. Nu har vi jo lagt om i produktionen med mere forædling i vores produktion, så derfor har det ramt, siger Carsten Nielsen.

Selv om tiderne er hårde lige nu, mener Carsten Nielsen, at der også i fremtiden vil være plads til kreaturslagteriet.

- Vi er da sikre på at vi også er her i fremtiden, for vi har stadig lokalt slagtede dyr og produkter. Vi er gode til at sortere kvaliteterne op, og det er det, der gør at vi stadig er her. For ellers havde de store slået os ihjel. Det er jeg overbevist om, lyder det fra direktøren.

Nye tider forude

Det er ikke længe siden, at de første cafeer, barer, værtshuse og restauranter i Danmark åbnede efter flere måneders nedlukning på grund af coronavirus. Men i forhold til kreaturslagteriets salg af oksekød vil de nye retningslinjer ikke betyde, at salget vil blive som tidligere.

- Der er jo mange af restauranterne, der først skal have regnet på, om det nu kan svare sig for dem at åbne. Der er nogle, hvor det ikke kan betale sig, for de har ikke de forhold, der kan leve op til de sundhedskrav, der er lige nu, siger Carsten Nielsen og fortsætter:

- Så nogle åbner, og andre åbner ikke. Jeg vil tro, at det er halvdelen af dem, der åbner, og halvdelen, der ikke gør.

Han havde set frem til bedre afregningspriser i 2020, efter et svært 2019.

- Udsigterne var ret gode til 2020, efter at noteringerne ikke var så gode i 2019, så havde jeg egentlig regnet med at der ville være gode priser i år, også på huderne, og det var vi egentlig blevet stillet i udsigt, indtil det her coronavirus kom, siger han og fortsætter:

- Vi er også ramt af lige nu at vi kun får et meget lille symbolsk beløb for vores huder. Siden midten af januar har Mærsk ikke sejlet til Kina, og det er Kina og Japan, der er de største hudemarkeder i verden. Når de ikke kan sælge dem og får 22.000 -23.000 huder ind om ugen, så er det klart, at de ikke komme af med dem, siger Carsten Nielsen.

Dansk ferie i Danmark en joker

Mens de seneste par måneder har været hårde at komme igennem for slagteriet, kan udsigterne til at mange danskere vil holde ferie i Danmark gavne på den anden side.

- Det er jo en joker, som vi aldrig har prøvet før. Selv om grænserne skulle blive åbnet, så tror jeg ikke, at folk vil kunne rejse ud og holde sommerferie i Spanien, hvor der lige har haft så meget sygdom med så mange, der desværre er døde.

Og det kan redde noget af forbruget i Danmark denne sommer. Normalt plejer salget fra Mogens Nielsens Kreaturslagteri at gå trægt i slutningen af juli og starten af august.

- Når folk ikke får lov at rejse, og alle sommerhuse er booket, så tror jeg det bliver en god sommer. Så er der alle de runde fødselsdage, komfirmationer og brylluper, der er skubbet, væk fra maj måned, og selvølgelig også de runde fødselsdage og bryllupper fra marts og april, de kommer, tænker jeg, også på et tidspunkt her senere. Så jeg tænker, at der kommer en bølge af forbrug, siger direktøren.

Carsten Nielsen mener at det vil være mest fornuftigt, hvis danskerne vælger at holde sommerferie i Danmark.

- Hvis det stod til mig, skulle vi ikke åbne grænserne nu, for så føler jeg at vi sætter det hele på spil. Nu har vi jo kæmpet og været nogle af de første, der lukkede ned, i forhold til andre lande, og så synes jeg det er for voldsomt at sætte det på spil hvis vi tager ud til de lande, der er de typiske turistlande, bliver smittet og kommer hjem, og der så kommer en lavine til.

Regeringen har i skrivende stund kun i begrænset omfang åbnet grænserne for udlændinge, og det er fortsast de færreste lande, der har åbent for indrejse fra Danmark.

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next