bannerPos

Videoer viser vejen til en højere so-overlevelse

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 sættes der fokus på, hvordan producenter bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
13-10-2020 10:43

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 er det vigtigt at fremhæve de faktorer, der kan være årsagen til en lav so-overlevelse. Derfor har projektleder Tina Birk Jensen teamet op med dyrlæge Andreas Birch for at belyse, hvordan du som producent bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen, skriver Svineproduktion.dk.

- For os har det været vigtigt at samarbejde med de dyrlæger, som so-holderne spørger til råds, bruger i tvivlsspørgsmål, og som har fingeren på pulsen ved de enkelte besætningers søer. Andreas Birch fra Ø-Vet har i en række videoer givet hans besyv på, hvordan du som producent får hjulpet dine søer godt på vej, fortæller Tina Birk Jensen, specialkonsulent, dyrlæge og projektleder for SoLiv 2.0.

Skab overblik

Andreas Birch fortæller, at det er bedst at skabe sig et overblik i besætningen, inden man foretager sig yderligere.

- Det første man skal gå i gang med, når man ønsker at reducere sodødeligheden, er at prøve at analysere, hvorhenne opstår problemerne. Er det søer, der bliver aflivet, eller er det søer, der dør af sig selv. Derefter har man selvfølgelig en fornemmelse af, hvad de dør af, og om det er unge eller gamle søer, samt hvor det foregår henne af i systemet, lyder det fra dyrlægen.

I en af videoerne forklarer han nærmere, hvordan man så efterfølgende kan spore sig ind på, hvor problemerne ligger henne i besætningen – om det er benene, om det er foderrelateret eller om det er mere fysiologisk for dyrene, som for eksempel nyreproblemer.

Find alle videoerne med Andreas Birch på Seges TV og hent meget mere information om emnet på temasiden SoLiv 2.0 via svineproduktion.dk.

cab

 

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next