bannerPos

Tyske smågrisepriser på vej mod udjævning

Henning K. Andersen

27-05-2019 11:28
Nord-West-noteringen stiger endnu en gang. Men noteringen ser ud til at være på vej en udjævning.

Nord-West noteringen stiger mandag med én euro til 64,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er steget med 60 eurocent til 42,00 euro.

 Som forventet begynder smågrisemarkedet at stabilisere sig. Udbuddet er fortsat ikke stort, og der er ingen større problemer med at afsætte frie smågrisepartier. Uden højere priser på slagtesvinemarkedet er tyske slagtesvineproducenter imidlertid ikke villige at betale højere smågrisepriser. De fleste europæiske smågrisenoteringer er derfor uændret i den nuværende uge. Det skriver Danske Svineproducenter.
 
På det tyske slagtesvinemarked gør Tysklands største slagteri, Tönnies, det tydeligt, at grisemarkedet ikke kan bære højere priser for tiden. Eksporten til Asien er stabil, men uden nye prisimpulser. På det tyske hjemmemarked er efterspørgslen efter grillartikler sløv og kan p.t. ikke leve op til forventningerne. Derudover er denne uge en kort slagteuge pga. Kristi himmelfartsdagen. Derfor virker det rimeligt, at den tyske omsætterorganisation VEZG ikke prøver at hæve den tyske slagtesvinenotering for tiden. Men uden prispositive impulser på det tyske slagtesvinemarked er det usandsynligt, at smågrisenoteringerne vil fortsætte opsvinget.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.
 

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next