bannerPos

Tyske smågrisepriser på vej mod udjævning

Henning K. Andersen

27-05-2019 11:28
Nord-West-noteringen stiger endnu en gang. Men noteringen ser ud til at være på vej en udjævning.

Nord-West noteringen stiger mandag med én euro til 64,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er steget med 60 eurocent til 42,00 euro.

 Som forventet begynder smågrisemarkedet at stabilisere sig. Udbuddet er fortsat ikke stort, og der er ingen større problemer med at afsætte frie smågrisepartier. Uden højere priser på slagtesvinemarkedet er tyske slagtesvineproducenter imidlertid ikke villige at betale højere smågrisepriser. De fleste europæiske smågrisenoteringer er derfor uændret i den nuværende uge. Det skriver Danske Svineproducenter.
 
På det tyske slagtesvinemarked gør Tysklands største slagteri, Tönnies, det tydeligt, at grisemarkedet ikke kan bære højere priser for tiden. Eksporten til Asien er stabil, men uden nye prisimpulser. På det tyske hjemmemarked er efterspørgslen efter grillartikler sløv og kan p.t. ikke leve op til forventningerne. Derudover er denne uge en kort slagteuge pga. Kristi himmelfartsdagen. Derfor virker det rimeligt, at den tyske omsætterorganisation VEZG ikke prøver at hæve den tyske slagtesvinenotering for tiden. Men uden prispositive impulser på det tyske slagtesvinemarked er det usandsynligt, at smågrisenoteringerne vil fortsætte opsvinget.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.
 

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next