bannerPos

Fokus på foderomkostningerne i smågrisestalden

Ifølge svinekonsulent Niels Hegelund, Velas, er det ikke altid et højt foderforbrug, der er årsagen til høje foderomkostninger i smågrisestalden.
14-10-2020 15:05

Det er ikke altid et højt foderforbrug som er årsag til høje foderomkostninger i smågrisestalden, mener en konsulent.

I DB-Tjek er foderomkostninger smågrise en af de helt centrale fokusområder. Netop i en sammenligning bliver det synliggjort, hvor og hvordan omkostninger er sammensat.

Ifølge svinekonsulent Niels Hegelund, Velas, er det ikke altid et højt foderforbrug, der er årsagen. Det er meget tit et overforbrug af de dyre blandinger.

I nyhedsbrevet »Trynekontakten« giver han et eksempel ved brug af tre smågriseblandinger:

● 6 Fes startblanding á 4 kr.

● 15 Fes blanding 2 á 2,20 kr.

● 23 Fes blanding 3 á 1,9 kr.

I alt 44 Fes og 101 kr. pr. gris.

- Hvis sammensætningen i stedet siger 8, 22 og 14 Fes, så bliver den samlede pris 107 kroner pr. gris. En forskel på 6 kroner. Med 1.000 søer og 35 grise pr. årsso, så er der en meromkostning på i alt 210.000 kroner. Og denne forskel skyldes måske kun, at man ikke får skiftet blanding hurtigt nok, påpeger Niels Hegelund.

Konsulenten bemærker endvidere, at meromkostningerne jo også kan skyldes, at blandingerne er for dyre.

- Det kan være efter eget valg på grund af dårlig sundhed, men det kan også skyldes, at man ikke har fået udfordret mineralfoderfirmaet eller færdigfoderfirmaet.

cab

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next