bannerPos

Fødevarestyrelsen gennemfører i år flere kontrolkampagner i svineproduktionen. En kampagne har fokus

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
16-05-2019 08:08
Fødevarestyrelsen gennemfører i år flere kontrolkampagner i svineproduktionen. En kampagne har fokus på flokbehandling af smågrise.

Siden den 1. maj og frem til den 31. oktober 2019 kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne om flokmedicinering.

Ved flokmedicinering forstås behandling af en gruppe grise, for eksempel stivis eller sektionsvis, med medicin i enten vand eller foder.

Dyrlægerne hos Vet-Team har i en ekstra udgivelse af deres nyhedsbrev Vet-Team Nyt blandt andet præciseret, hvad FVST lægger vægt på under deres kontrolbesøg under netop denne kampagne.

I kampagnen lægges der vægt på følgende punkter:

1. Medicinregistrering, 2. Anvisningsskema, 3. Handlingsplan for at undgå behov for flokmedicinering, 4. Laboratoriediagnostik for at vise behov for flokmedicinering, 5. Efterfølgelse af dyrlægens anvisninger, 6. Kursusbevis medicinhåndtering, 7. Kursusbevis Hygiejnekursus (MRSA-kursus).

Desuden skal medicinoptegnelsen omfatte følgende registreringer:

 • Dato for start og slut af behandling
 • Diagnose – hvorfor behandles
 • Præparat – hvilket præparat behandles med
 • Hvordan gives præparatet, foder eller vand
 • Identitet – hvilke grise
  • Stald
  • Sektion
  • Sti
 • Vægt på grisene
 • Antal grise
 • Mængde medicin brugt, enten som total mængde, eller pr. dag

Dyrlægerne anbefaler i øvrigt, at man eventuelt printer det nyeste anvisningsskema ud, når man ved, der kommer kontrol.

Læs mere om anbefalingerne fra Vet-Team via deres hjemmeside og få yderligere information om selve kampagnen på www.foedevarestyrelsen.dk.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next