bannerPos

Brug vægten og finjustér leveringsstrategien

25-01-2020 12:43

SLAGTESVIN Med øget dækningsbidrag burde der nu være endnu bedre motivation for at få fintunet leveringsstrategien i slagtesvinestalden. Det påpeger dyrlægerne hos Danvet på deres hjemmeside.

- Mange har været dygtige til at få presset slagtevægten op, men når man nærlæser slagteriafregningerne, kan vi ofte finde en »hale« af grise, som burde have været leveret senere, lyder det hos Danvet.

Der kan selvfølgelig være sundheds- eller logistikmæssige årsager til at grisene leveres for små. Hvis der køres hurtig rotation på for eksempel 12 uger, eller der bliver for højt sygdomspres, hvis der sammenblandes grise, ja så kan det selvfølgelig være fornuftigt at levere halen af grise med de øvrige.

Ifølge Danvet er optimal leveringsstrategi ikke en opgave, der kan tages for let på, og derfor lyder budskabet fra dyrlægerne klart:

- Se at få støvet vægten af og kom i gang med at få vejet slagtesvin inden levering.

Om alle grise skal vejes eller man nøjes med at veje to-tre grise i hver sti er selvfølgelig et temperamentsspørgsmål. Hvis to-tre grise vejes i hver sti, kan disse grise bruges som »målegrise« og bruges til at vurdere, hvilke af de resterende grise i stien, der er klar til levering.

- Ved hver gris, vi leverer for let, går vi glip af indtjening, påpeger dyrlægerne.

cab

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next