bannerPos

Sukkerfabrikken søger modtagere af afgiftspenge

Nordic Sugar mangler kontooplysninger på en megen lang række af tidligere sukkerroedyrkere.. Billedet fra 1999, hvor fynske sukkerroer er på vej ind på den daværende Assens Sukkerfabrik. Foto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
04-12-2018 08:12

Selv om det er en gammel sag, så ligger der for meget betalt afgift at vente for en del fynske sukkerroedyrkere. Tilbagebetalingen omfatter i alt 6.300 dyrkere i hele landet, og det kan dreje sig om lige fra 90 kroner til 215.000 kroner – eller et samlet beløb på 80,9 millioner kroner inklusive renter, som EU uretsmæssigt pålagde i produktionsafgift for leveret sukker i årene fra 1999 til 2001.

Nordic Sugar A/S gennemførte den 25. oktober tilbagebetaling af produktionsafgifterne til mange af de pågældende sukkerroedyrkere, men der mangler imidlertid kontooplysninger på en lang række af de daværende sukkerroedyrkere.

Derfor offentliggøres nu navnene på de sukkerroedyrkere, som Nordic Sugar A/S ikke har kunnet gennemføre tilbagebetaling til.

Så hvis du eller tidligere ejere af en bedrift måske har penge til gode, så opfordres du derfor til at løbe listen igennem på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next