bannerPos

Hollændere på vej ind i Danmark med solcelleparker

Virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jacob Frey Hansen (th.), diskuterede tirsdag etablering af sol-celleparker med hollandske Alexander Weijde, der er direktør for et firma, der etablerer solcelleparker i store dele af Europa, og som nu gerne vil ind på det danske marked.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
25-04-2018 15:10
Det hollandske firma Orange Green Solutions er på vej med den første solcellepark i Danmark. Det oplyste de under et besøg tirsdag hos Agri Nords solcelleekspert, Jacob Frey Hansen.

Interessen for at sælge eller udleje sin jord til solcelleparker er stærkt stigende i Danmark. Det oplever Agri Nords virksomhedsrådgiver, Jacob Frey Hansen, der er en af de få, der rådgiver landmænd om dette nye område.

Han havde tirsdag sat et af de firmaer, der nu begynder at etablere solcelleparker i Danmark, stævne på landbocentret i Aalborg.
- Jeg er i fuld gang med at undersøge området, og formålet med mødet var at få yderligere information om markedet lige nu samt at få mere at vide om, hvilke planer de aktører, der er på markedet, har, fortæller rådgiveren.

Første projekt snart en realitet
Det var det hollandske firma Orange Green Solutions, der gæstede Agri Nord i går. De har le-veret løsninger til solcelleparker i store dele af Europa, blandt andet Østrig, Schweiz, Tyskland, Italien, Tyrkiet og Holland.

Nu er de på vej ind på det danske marked og er klar med det første projekt i Vust Holme ved Fjerritslev.
Her har tre landmænd med tilsammen 80 hektar tilkendegivet, at de er villige til at leje deres jord ud til projektet.

Orange (Green Solutions) forventer at gå i gang i foråret 2019, men projektet skal først igennem det politiske system i Jammerbugt Kommune.
Virksomhedens andet projekt i Danmark er allerede på tegnebrættet.

Udvider i Danmark
Orange Green Solutions har en klar strategi om at udvide markedet i Danmark.

- Især Norddanmark er interessant. Her er der mange solskinstimer, men ikke for høje tempe-raturer. Det er den perfekte kombination til solceller, siger Alexander Weijde, der er CEO for Orange Green Solutions.

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next