bannerPos

Professionel skovservice og naturpleje

Gert Alstrup Jensen og Jette Nielsen ved en af de store skovmaskiner hos Alstrup Skovservice. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
12-03-2019 08:14
Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Med næsten 35 års erfaring inden for skov- og naturpleje, er det erfarne kræfter, der står bag Alstrup Skovservice, der fra landejendommen nær Videbæk i Vestjylland, udfører skov- og naturopgaver i hele Jylland.

Bag virksomheden står ejeren, Gert Alstrup Jensen, der blandt andet står for tilbud og rådgivning, mens han på kontoret får hjælp af Jette Nielsen, der sørger for alt det administrative omkring virksomheden, der foruden Gert og Jette har otte ansatte, der kører rundt med skovmaskinerne.

Blandt kunderne er eksempelvis Skov- og Naturstyrelsen, hvor Alstrup Skovservice har tre skovmaskiner man kører fast med. Hér omfatter opgaverne alt fra skovning til flis, tømmer og energitræ.

- Derudover lejer vi arbejdskraft ind udefra eksempelvis skovarbejdere ved arbejde med motorsav, forklarer Gert Alstrup Jensen.

Blandt egne opgaver i Alstrup Skovservice finder man skovning, flisproduktion og afsætning, plantning - herunder læplantning, beplantning af udenomsarealer med videre.

- Vi tilbyder ofte totalløsninger. I forbindelse med eksempelvis læhegn er det typisk en løsning, hvor vi passer læhegnet op til to år efter, at det er etableret, med renholdelse – både hos konventionelle og økologer, forklarer Gert.

Certificeret skovservice

- Vi er en af de første i Danmark, som er blevet SBP certificeret, forklarer Jette Nielsen, der tilføjer at det har krævet måneders koncentreret arbejdsindsats at nå dertil.

Sustainable Biomass Program (SBP) er et unikt certificeringssystem designet til træbaseret biomasse, hovedsagelig i form af træpiller og træflis, der anvendes i store industrielle energiproduktioner.

Gennem udvikling af standarder og processer, giver SBP virksomheder i biomassesektoren mulighed for at påvise overholdelse af lovkrav, regulering og bæredygtighed i forbindelse med træbaseret biomasse anvendt til energiproduktion, herunder indsamling og kommunikation af energi- og kulstofdata.

Formålet med SBP-certificering er derfor at sikre biomassens ansvarlige oprindelse samt at indsamle og formidle troværdige klimadata.  SBP-systemet omfatter certificering af biomasseproducenter, handelsvirksomheder og energiproducenter, som anvender træpiller og flis i deres energiproduktion.

SBP-systemet bygger delvist på FSC-systemet, og SBP accepterer FSC- eller PEFC-certificering som gyldig dokumentation for bæredygtig oprindelse af biomasse. 

Alstrup Skovservice er PEFC CoC certificeret igennem Danske Maskinstationer og Entreprenørens Multisite PEFC sporbarhedscertificering.

-  Det er også et krav fra varmeværker, at den flis, der leveres er certificeret, tilføjer Gert Alstrup Jensen, der leverer flis til fem varmeværker.
 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next