bannerPos

Professionel skovservice og naturpleje

Gert Alstrup Jensen og Jette Nielsen ved en af de store skovmaskiner hos Alstrup Skovservice. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
12-03-2019 08:14
Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Med næsten 35 års erfaring inden for skov- og naturpleje, er det erfarne kræfter, der står bag Alstrup Skovservice, der fra landejendommen nær Videbæk i Vestjylland, udfører skov- og naturopgaver i hele Jylland.

Bag virksomheden står ejeren, Gert Alstrup Jensen, der blandt andet står for tilbud og rådgivning, mens han på kontoret får hjælp af Jette Nielsen, der sørger for alt det administrative omkring virksomheden, der foruden Gert og Jette har otte ansatte, der kører rundt med skovmaskinerne.

Blandt kunderne er eksempelvis Skov- og Naturstyrelsen, hvor Alstrup Skovservice har tre skovmaskiner man kører fast med. Hér omfatter opgaverne alt fra skovning til flis, tømmer og energitræ.

- Derudover lejer vi arbejdskraft ind udefra eksempelvis skovarbejdere ved arbejde med motorsav, forklarer Gert Alstrup Jensen.

Blandt egne opgaver i Alstrup Skovservice finder man skovning, flisproduktion og afsætning, plantning - herunder læplantning, beplantning af udenomsarealer med videre.

- Vi tilbyder ofte totalløsninger. I forbindelse med eksempelvis læhegn er det typisk en løsning, hvor vi passer læhegnet op til to år efter, at det er etableret, med renholdelse – både hos konventionelle og økologer, forklarer Gert.

Certificeret skovservice

- Vi er en af de første i Danmark, som er blevet SBP certificeret, forklarer Jette Nielsen, der tilføjer at det har krævet måneders koncentreret arbejdsindsats at nå dertil.

Sustainable Biomass Program (SBP) er et unikt certificeringssystem designet til træbaseret biomasse, hovedsagelig i form af træpiller og træflis, der anvendes i store industrielle energiproduktioner.

Gennem udvikling af standarder og processer, giver SBP virksomheder i biomassesektoren mulighed for at påvise overholdelse af lovkrav, regulering og bæredygtighed i forbindelse med træbaseret biomasse anvendt til energiproduktion, herunder indsamling og kommunikation af energi- og kulstofdata.

Formålet med SBP-certificering er derfor at sikre biomassens ansvarlige oprindelse samt at indsamle og formidle troværdige klimadata.  SBP-systemet omfatter certificering af biomasseproducenter, handelsvirksomheder og energiproducenter, som anvender træpiller og flis i deres energiproduktion.

SBP-systemet bygger delvist på FSC-systemet, og SBP accepterer FSC- eller PEFC-certificering som gyldig dokumentation for bæredygtig oprindelse af biomasse. 

Alstrup Skovservice er PEFC CoC certificeret igennem Danske Maskinstationer og Entreprenørens Multisite PEFC sporbarhedscertificering.

-  Det er også et krav fra varmeværker, at den flis, der leveres er certificeret, tilføjer Gert Alstrup Jensen, der leverer flis til fem varmeværker.
 

Vandsenge øger mælkeproduktionen

Sagro var med, da Jørgen Pedersens stalde med vandsenge blev vist frem.

Efterafgrøder bør altid nedvisnes med glyphosat før pløjefri såning

- Mange har fået en grim overraskelse af især meget enårig rapgræs, hvor sprøjtning med glyphosat er undladt. Mit råd er derfor at nedvisne efterafgrøder snarest, lyder det fra Erik Sandal, LMO.

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Miss Agro Nord 2019

Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Øko-græsmarkerne skal vurderes

Tørken i 2018 har sat sine spor på græsmarkerne, og det er derfor nødvendigt at tage en nøje vurdering af, om markerne skal lægges om eller have lov at blive liggende.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Tilfredshed i Thy

Trods de skygger, tørken har trukket, er det en tilfreds LandboThy, som ser tilbage på 2018. Også her fornemmer man lidt mere velvillighed, når snakken falder på bidragssatser, udlån og generationsskifte.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Præcisionsjordbrug er for alle

Præcisionsjordbrug er ikke kun GPS, faste kørespor, vækstregulering og graduering af gødskning og udsæd inden for få kvadratmeter. Der er mange niveauer, og derfor er præcision for alle.
Side 1 af 36 (715 artikler)Prev1234567343536Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer