bannerPos

Bedre natur i Aarhus skal ske uden hegn og forbud

En række foreninger frygter for, at hegn, græssende dyr og regler vil få den konsekvens at folk bliver væk. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
25-05-2020 14:35

En gruppe foreninger er frustrerede over Aarhus Kommunes planer om at hegne en del af Marselisborg Skovene ind for at gøre plads til græssende dyr. De frygter, det vil reducere brugernes adgang.

DGI, Aarhus MTB, Ridestier Aarhus Syd, Aarhus Trailbuilders, ASKA - Islænderklubben Aarhus Syd og Aarhus 1900 MTB er meget bekymrede over den politiske beslutning i Aarhus Kommune om at hegne en stor del af Marselisborg Skovene i det sydlige Aarhus ind for at gøre plads til græssede dyr da de mener det vil reducere borgernes adgang til skovene.

Derfor har de sendt et åbent brev til Aarhus Kommune.

Foreningerne frygter kommunens beslutning vil få konsekvenser for friluftslivet i skovene.

- Aarhusianerne elsker at bevæge sig i de bynære skove. Det gælder både til fods, til hest, på cykel og med hunden i snor. Det har vi meget aktuelt set under corona-krisen, hvor mange får et skud frisk luft, god motion og et tiltrængt afbræk fra isolationen derhjemme ved at bevæge sig ud i naturen, lyder det i det åbne brev, som peger på, at der også er bevist en stigning i benyttelsen af skoven til løb, cykling, ridning, gang og mange andre aktiviteter. Både på egen hånd og i de mange foreninger, som har naturen i Aarhus-skovene som deres primære lokalitet. 

DGI og de andre foreninger støtter op om kommunens intentioner om en bedre natur og større biodiversitet, men fastslår at det skal foregå i balance med muligheden for et bæredygtigt friluftsliv, en ting de mener ikke er mulig ved at hegne en del af skovene ind og indsætte dyr.

- Hegning med udsættelse af vilde dyr vil i vores optik kraftigt begrænse borgernes adgang. Vi ser det som en uforståelig beslutning, som vil have alvorlige konsekvenser for skovens gæster og den færden, der allerede nu har pladsproblemer, skriver Hans Jørgen Hvitved, formand for DGI Østjylland, Niels Holm fra Aarhus MTB, Mette Thorndahl fra Ridestier Aarhus Syd, Thomas Kofoed fra Aarhus Trailbuilders, Pernille Vilholm Ibsen fra ASKA - Islænderklubben Aarhus Syd og Jakob Holm fra Aarhus 1900 MTB.

Foreningerne er skeptiske for om indhegning og udsættelse af for eksempel vilde heste kan foregå under så sikre forhold, at børn fortsat frit kan lege og færdes alene i det indhegnede område.

- Indhegning og udsætning af vilde dyr i Aarhus-skovene er uforeneligt med mange af de friluftsaktiviteter, der får tusindvis af børn, unge og voksne ud i naturen.

Foreningerne gør opmærksom på at vilde dyr bag et hegn forudsætter, at alle ved, hvordan man færdes sammen med vilde dyr. Det mener kritikerne er en urealistisk tanke og frygter at børn og voksne i stedet bliver væk fra skovene, på grund af de mange restriktioner.

- Vi elsker vores skov og den natur, den indeholder. Der er plads til os alle sammen, men det kræver en plan, hvor vi går sammen og udvikler Marselisborg Skovene på bedste vis. Alle interessenter skal inddrages i denne proces. Vi behøver ikke at gå på kompromis med biodiversiteten, lyder det med en opfordring om sammen at skabe bedre natur og mere natur uden hegn og forbud.

teba

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next