bannerPos

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Der er nye regler på vej når det gælder anparts- eller aktieselskaber. Fra årsskiftet er det ikke længere nok at gemme selskabets dokumenter i en mappe i stalden. De skal være beskyttet mod bortkomst og man skal kunne finde dem frem ved lejlighed oplyser Advokat Sine Storgaard, Norden Advokatfirma.
23-09-2020 15:11

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Udviklingen i dansk landbrug har medført flere omstruktureringer, hvor enkeltmandsbedrifter får tilføjet et ApS eller A/S til navnet for blandt andet at gøre landbruget klar til et fremtidigt generationsskifte. Etableres nye bedrifter, opstartes de tit i selskabsform. I begge tilfælde medfører selskabsformen flere muligheder.

- Har du en landbrugsvirksomhed i selskabsform, kan du blandt andet opnå skattemæssige fordele og gennemføre billigere generationsskifter samt i visse tilfælde begrænse risikoen i forhold til din privatøkonomi, fortæller advokat i Norden Advokatfirma, Sine Storgaard, der samtidig gør opmærksom på, at fordelene naturligvis også gælder for andre typer af erhverv end landbrugsdrift.

Risikerer bøde eller tvangsopløsning

Når man vælger at drive virksomhed i selskabsform, er det vigtigt at have reglerne i blandt andet selskabsloven i baghovedet, når der træffes driftsmæssige beslutninger i dagligdagen. Pligterne for ledelsen udvides yderligere pr. 1. januar 2021, når en ny såkaldt »kontrolpakke« træder i kraft.

Herefter er direktøren forpligtet til at opbevare selskabsdokumenter på betryggende vis i mindst 5 år efter udarbejdelse. Det er gældende for blandt andet de dokumenter og bilag, som selskabet udarbejder i medfør af selskabsloven, for eksempel stiftelsesdokument, vedtægter, ejerbog, generalforsamlingsprotokollater, vurderingsberegninger med videre.

- Som landmand i en landbrugsvirksomhed i selskabsform, får du pludselig en del mere at skulle forholde dig til. Flere af vores kunder beder os i øjeblikket om at sikre et set-up i deres administration, så reglerne bliver overholdt og relevante selskabsdokumenter bliver opbevaret sikkert. Sker det, at du eller dine ansatte ikke har styr på kravene i kontrolpakken, så risikerer du en bøde og i yderste konsekvens kan en tvangsopløsning af selskabet komme på tale, siger Sine Storgaard.

Ved årsskiftet er det altså slut med kun at opbevare selskabets dokumenter i et tilfældigt ringbind på kontoret i stalden. Dokumenterne skal til enhver tid beskyttes mod bortkomst og skal findes frem ved lejlighed, oplyser advokaten.

teba

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next