bannerPos

Stærkt makkerpar i spidsen for LandboNords KvægRådgivning

Den 1. april blev Merete L. Andersen (tv) udnævnt til chef for LandboNords KvægRådgivning, og 1. maj fulgte Betina Amdisen Røjen, som fagchef for samme afdeling.
18-05-2020 07:38

Det er Merete L. Andersen og Betina Amdisen Røjen, der nu står i spidsen for en af landets største kvægrådgivninger som henholdsvis chef og fagchef.

Aktivitetsniveauet i landbruget er stadig højt – og det er niveauet af den rådgivning, som landets fødevareproducenter kan forvente fra LandboNord, også.

Den 1. april blev Merete L. Andersen udnævnt til chef for LandboNords KvægRådgivning, og 1. maj fulgte Betina Amdisen Røjen, som fagchef for samme afdeling.

- Med den nye duo i spidsen for vores KvægRådgivning er jeg glad for at kunne konstatere, at vi fortsætter arbejdet med at understøtte vores kunders behov i dag og i fremtiden. Merete L. Andersen har med succes stået i spidsen for LandboNord SvineRådgivning, og har mange års erfaring både som rådgiver og som leder. Med Betina Amdisen Røjens faglige baggrund, i blandt andet Seges Kvæg, har vi fået et stærk fagligt kort til den videre udvikling af rådgivningen, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

En viden og entusiasme for faget

Merete L. Andersen, som hidtil har været konstitueret i rollen som chef i KvægRådgivningen, glæder sig til samarbejdet med Betina Amdisen Røjen. Betina er uddannet Cand. Agro i 2006, og efterfølgende har hun i 2011 færdiggjort en Ph.D afhandling. Siden 2013 har Betina været ansat hos Seges Kvæg, hvor hendes primære arbejdsopgaver har handlet om optimering af foderforsyningen til malkekoen, herunder valg af fodermidler og tilsætningsstoffer samt udnyttelsen af næringsstoffer til mælkeproduktion.

- Med Betina Amdisen Røjen på holdet får vi en fagchef med indsigt i branchen. Hun kommer til LandboNord med en viden og entusiasme for faget, som vores kunder efterspørger, og jeg er sikker på, at hun kommer til at sætte sit synlige præg på KvægRådgivningen. Betina skal sammen med de nuværende rådgivere være med til at sikre en stærk kvægfaglig rådgivning med fokus på de områder, der giver værdi for mælkeproducenterne. Betina har den nyeste viden med fra sin forskning og fortid i Seges, som hun kan være med til at implementere ude hos vores kunder, siger Merete L. Andersen.

Betina Amdisen Røjen vil få ansvar for den faglige linje i afdelingen, mens Merete L. Andersen har det overordnede ansvar for personale og økonomi. Meretes ledererfaring og Betinas faglighed vil i kombination sikre en fortsat professionel kvægrådgivning til LandboNords kunder, skriver rådgivningsvirksomheden.

teba

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.
Side 1 af 82 (1629 artikler)Prev1234567808182Next