bannerPos

Rådgivningsfusionen:: Organisationen på plads

Anette Greve Christensen – HR-chef i det nye selskab.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-12-2019 14:38
Fyn har fået tre chefer med i den øverste ledelse i fusionen mellem Centrovice og LMO.

Den 1. november blev landets største rådgivningsvirksomhed i landbrugssektoren dannet. Det skete med fusionen mellem fynske Centrovice og LMO I/S, der dækker et stort område i den østlige del af Jylland.

Formålet har for Centrovice og de otte jyske landboforeninger, som står bag LMO, været at styrke og fremsikre rådgivningen overfor landbruget og de øvrige kunder, som er tilknyttet de i alt otte lokale rådgivningshuse. Men i sagens natur også at opnå en synergi og rationaliseringsgevinst.

I den forbindelse er organisationen nu blevet tilpasset til det nye store fælles selskab, både på ledelsesplan, indenfor de enkelte afdelinger og med samkøring af flere stabsfunktioner.

Stabsfunktioner nedlagt

Torsdag i forrige uge fik samtlige omkring 600 medarbejdere præsenteret den nye organisationsplan.

- Vi har måtte sige farvel til et antal medarbejdere. Ikke på grund af personerne, som alle har passet deres arbejde godt. Men simpelthen fordi deres stabsfunktion er blevet lukket ned, da vi jo ikke skal have kommunikation, internt bogholderi eller andre lokale funktioner hvert sted, understreger administrerende direktør Jan Winther.

Han pointerer, at der ikke bliver tale om flytninger af ansatte, men at medarbejderne indenfor de enkelte funktionsområder kommer til at arbejde på tværs af alle fire rådgivningscentre, henholdsvis i Vissenbjerg, Horsens, Søften og Viborg, samt de fire satellitkontorer i Øster Vrå, Aars, Samsø og på Ærø.

Tre chefer i Vissenbjerg

I det øverste lag i den nye organisationsplan er ledergruppen med cheferne for de enkelte områder sammen med direktør Jan Winther.

To afdelingschefer fra det hidtidige Centrovice er blevet udnævnt som ledere af hver et stort område i det nye rådgivningsselskab.

Det er Anette Greve Christensen, der siden 2006 har arbejdet i Vissenbjerg, og fra 2010 som HR-chef. Et ansvarsområde, hun nu får overfor de ikke mindre end 600 medarbejdere i det nye regi.
Også afdelingschef i økonomiafdelingen, Niels Borello Lausen, er blevet leder i den nye organisation. Han får ansvaret for driftsøkonomirådgivningen indenfor både kvæg, svin og byggeområdet.

Endelig får også et tredje medlem af ledergruppen kontor i Vissenbjerg. Det er Carsten Kragh Paulsen, som rykker til Fyn fra rådgivningscentret i Horsens. Hidtil har han været chef for LMO Business, og i det nye selskab fortsætter han med at stå spidsen for medarbejderne, som har kontakten til især de større produktionslandbrug hvad angår rådgivning. Og for selskaber og skat på tværs af alle virksomhedstyper.

Nyt navn i det nye år

Frem til jul arbejdes der på alle fonter intenst for at implementere den nye organisation.

- Cheferne er nu rundt i alle afdelinger, hvor der er nye medarbejdere og konstellationer, og samkøringen af de mange afdelinger og funktioner er allerede godt i gang, fortæller Jan Winther.

Desuden arbejdes der på at finde et nyt fælles navn til rådgivningsselskabet. Direktøren venter, at det vil kunne offentliggøres i begyndelsen af det nye år.

 

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.
Side 1 af 67 (1329 artikler)Prev1234567656667Next