bannerPos

Online-møde om ny ferielov

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
05-08-2020 08:54
Fra den 1. september træder »samtidighedsferie« i kraft. Det betyder, at medarbejdere opsparer 2,08 feriedage pr. måned, som de kan bruge løbende – modsat tidligere, hvor der blev optjent feriepenge for 25 dage, som så først kunne bruges fra 1. maj året efter.
Patriotisk Selskab påpeger i den forbindelse, at man som arbejdsgiver har en hel del, som man skal være opmærksom på med den nye ferielov. Derfor afholder selskabet et online møde for virksomhedsejere og driftsledere med ansvar for medarbejdere. Det sker tirsdag den 1. september klokken 16 til cirka 18 på platformen Microsoft Teams, hvor deltagere vil høre mere om reglerne samt hvilke konkrete tiltag, man skal gøre. 
Deltagere kan blandt andet høre om: Reglerne for ferieoptjening og -afholdelse hele vejen rundt, særlige regler for elever, hvilke ændringer den nye ferielov forudsætter i medarbejdernes ansættelseskontrakter, hvad man skal til at være opmærksom på, når der aftales ferie med medarbejderne, hvilke muligheder man har for at lade medarbejderen »låne« ferie, hvis han/hun ikke har optjent nok på det tidspunkt, hvor ferien skal afholdes, samt behovet for en feriepolitik i virksomheden.
- Har man spørgsmål til den nye ferielov, som der er brug for at få svar på inden den 1. september, er man velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just eller lønrådgiver Tina Christiansen, lyder det endvidere fra Patriotisk Selskab.
Find mere information om mødet på patriotisk.dk.
 
0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next