bannerPos

Agri Nords gårdrådsteam er udvidet

Carsten Aarup er oprindeligt uddannet agronom og har en uddannelse i strategi og forretningsudvikling, som han nu har suppleret med bestyrelsesarbejde.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
27-06-2018 11:09
Med en eksamen i bestyrelsesarbejde er rådgiver Carsten Aarup klar til at byde ind med nye kompetencer i Agri Nords gårdrådsteam.

Miljø- og virksomhedsrådgiver Carsten Aarup, Agri Nord, har netop færdiggjort uddannelsen, Det Grundlæggende Bestyrelsesarbejde. Det betyder, at han nu er uddannet til at være medlem af bestyrelser i små- og mellemstore virksomheder. De kompetencer vil han nu kunne bruge som en del af et gårdråd, og han supplerer de kolle-gaer i Agri Nord, der har mange års erfaring med at deltage i gårdråd.

Carsten Aarup er oprindeligt uddannet agronom og har en uddannelse i strategi og forretningsudvikling, som han nu har suppleret med bestyrelsesarbejde.

Alle fordelene ved en bestyrelse

Det er kun selskaber, der lovmæssigt set skal have en bestyrelse. Det skal et personligt ejet selskab ikke.
Carsten Aarup vurderer dog, at de personligt ejede selskaber har stor gavn af at have et gård-råd, der kan fungere som sparringspartner og være med til at støtte beslutninger om blandt andet finansiering, kontrakter og forsikringer.

- Personligt ejede virksomheder kan få samme store værdi ud af at have et gårdråd, som hvis de havde en bestyrelse, siger han.

En professionel sparringspartner

Et af gårdrådets største opgave er strategisk sparring på ledelse af forretningen og opfølgning på de igangsatte aktiviteter og handlingsplaner. Et gårdråd er også stedet, hvor der med jæv-ne mellemrum bliver fulgt op på selve forretningen, for eksempel efter hvert kvartal.

En forretningsorden skal give en klar forståelse af formålet med gårdrådet samt anvise opga-ver og ansvar. Et årshjul vil skabe et klart overblik over, hvilke opgaver der venter de næste 12 måneder frem.

- I årshjulet har gårdrådet en ledestjerne for det fremtidige arbejde. Ligger der i forretningsor-denen en klar opgavebeskrivelse og ansvarsfordeling samt fastlæggelse af dagsordner, indkal-delser med videre, er det et godt grundlag, som på sigt, sammen med årshjulet, vil skabe værdi for ejeren, siger rådgiveren.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next