bannerPos

Agri Nords gårdrådsteam er udvidet

Carsten Aarup er oprindeligt uddannet agronom og har en uddannelse i strategi og forretningsudvikling, som han nu har suppleret med bestyrelsesarbejde.

Per Jørgensen

Journalist
27-06-2018 11:09
Med en eksamen i bestyrelsesarbejde er rådgiver Carsten Aarup klar til at byde ind med nye kompetencer i Agri Nords gårdrådsteam.

Miljø- og virksomhedsrådgiver Carsten Aarup, Agri Nord, har netop færdiggjort uddannelsen, Det Grundlæggende Bestyrelsesarbejde. Det betyder, at han nu er uddannet til at være medlem af bestyrelser i små- og mellemstore virksomheder. De kompetencer vil han nu kunne bruge som en del af et gårdråd, og han supplerer de kolle-gaer i Agri Nord, der har mange års erfaring med at deltage i gårdråd.

Carsten Aarup er oprindeligt uddannet agronom og har en uddannelse i strategi og forretningsudvikling, som han nu har suppleret med bestyrelsesarbejde.

Alle fordelene ved en bestyrelse

Det er kun selskaber, der lovmæssigt set skal have en bestyrelse. Det skal et personligt ejet selskab ikke.
Carsten Aarup vurderer dog, at de personligt ejede selskaber har stor gavn af at have et gård-råd, der kan fungere som sparringspartner og være med til at støtte beslutninger om blandt andet finansiering, kontrakter og forsikringer.

- Personligt ejede virksomheder kan få samme store værdi ud af at have et gårdråd, som hvis de havde en bestyrelse, siger han.

En professionel sparringspartner

Et af gårdrådets største opgave er strategisk sparring på ledelse af forretningen og opfølgning på de igangsatte aktiviteter og handlingsplaner. Et gårdråd er også stedet, hvor der med jæv-ne mellemrum bliver fulgt op på selve forretningen, for eksempel efter hvert kvartal.

En forretningsorden skal give en klar forståelse af formålet med gårdrådet samt anvise opga-ver og ansvar. Et årshjul vil skabe et klart overblik over, hvilke opgaver der venter de næste 12 måneder frem.

- I årshjulet har gårdrådet en ledestjerne for det fremtidige arbejde. Ligger der i forretningsor-denen en klar opgavebeskrivelse og ansvarsfordeling samt fastlæggelse af dagsordner, indkal-delser med videre, er det et godt grundlag, som på sigt, sammen med årshjulet, vil skabe værdi for ejeren, siger rådgiveren.

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next