bannerPos

Agri Nord har rekordoverskud

Carl Christian Pedersen (tv) og administrerende direktør for Agri Nord, Kim Koch.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
05-03-2020 09:41
Agri Nord kommer ud med et overskud på godt 4 millioner kroner i 2019. Det kommer medlemmer til gode i form af tilbagebetaling af 3 millioner kroner og 100 rådgivningstimer til arbejdet med klimasikring af vandløb.

Årets regnskab er gjort op for Agri Nord-koncernen, og bundlinjen viser i år et overskud på 4,0 millioner kroner.

Det er det bedste resultat, siden Agri Nord blev til efter en fusion mellem Hobro-Aalborg Landboforening og Vesthimmerlands Landboforening i 2008.

Omsætningen er steget med 5,5 procent i forhold 2018, og overskuddet er mere end fordoblet i forhold til 2018 til godt 4 millioner kroner.

- Det er et yderst tilfredsstillende resultat i et konkurrencepræget marked, og vi er meget glade for, at så mange nye kunder har valgt os positivt til, siger adm. direktør Kim Koch.

Flere end 200 nye kunder

Årsagen til væksten skal findes i en større tilgang af kunder. I løbet af 2018 og særligt i 2019 er der kommet flere end 200 nye kunder til Agri Nord primært i økonomiafdelingen, men også i planteavlsafdelingen.

- Det er lykkedes os at synliggøre de mange højt kvalificerede medarbejdere og kompetencer, vi har i vores forretning. Det har vi gjort gennem den kampagne, vi kalder for »A-holdet – rådgivning i verdensklasse«, fortæller Kim Koch og tilføjer:

- Kundetilgangen er særlig flot, når vi tager i betragtning, at vi opererer i et erhverv, hvor der bliver færre og færre landmand.

Flere af de nye kunder har også valgt at blive medlem.

- Det er glædeligt, at vores kunder også vil være medlemmer. Det er et udtryk for, at vi er en forening og forretning i balance, siger Kim Koch.

Største nogensinde

Det er femte år i træk, at Agri Nord sender penge retur til medlemmerne, og årets tilbagebetaling på 3 millioner kroner er det største nogensinde.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi kan udbetale 3 millioner kroner til medlemmerne. Det skal også ses i lyset af, at vi allerede i 2018 og 2019 har givet støtte til vores medlemmer i form af tørkehjælp, hjælp til de medlemmer, der var ramt af BMG-konkursen, politisk arbejde og krisehjælp, siger bestyrelsesformand Carl Christian Pedersen.

Støtte til medlemmer, der rammes af uforudsete hændelser såsom tørke, konkurser eller økonomiske vanskeligheder, har de sidste to år været en fast post på Agri Nords budget, og der er også sat midler af til tiltag i 2020. Blandt andet har Agri Nord valgt at videreføre krisehjælpen.

Klimasikrings-hjælp

Udover de 3 millioner i tilbagebetaling til medlemmerne har bestyrelsen besluttet at give 100 rådgivningstimer til hjælp til klimasikring i det åbne land.

Her bliver der særligt tale om et generelt fagligt og politisk arbejde med de nye vandløbsregulativer, der er på vej rundt omkring i landets kommuner.

- Vi skal sikre, at vi får prioriteret vandføringsevnen i de nye regulativer. Det er helt afgrørnede, at klimasikring tænkes med ind, siger Carl Christian Pedersen.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next